Nieuwsarchief 2010:

 

Home

Nieuws

 

 

 

 

30-12-2010

Het jaar 2010 gaat ten einde. Volgend jaar wordt een heel belangrijk jaar, de kwalificaties voor de Olympische Spelen in London beginnen. Ik wens iedereen een "goeie roetsj" na 2011!

Jessica Blaszka

24-12-2010

Hier wil ik iedereen bedanken, die mij dit jaar heeft gesteund. Ik zal jullie beloven volgend jaar alles te geven om de kwalificatie voor de Olympische Spelen in London te halen. Mijn familie en ik wensen iedereen fijne kerstdagen toe.

Merry Christmas

21-12-2010

Bijna is het kerstavond, maar op dit moment trainen we nog altijd in Heerlen. Ook zullen we tussen kerst en Nieuwjaar nog trainen.

        

Hier enkele foto's tijdens de training in Heerlen

19-12-2010

Het is winter, vandaag hebben wij een pak sneeuw gekregen. Volgende week is kerstmis, dus de sfeer zit er in.

     

Een beetje kerstsfeer ook op mijn site!

04-12-2010

Het damesteam van N.R.W. is voor de vierde keer op rij Duits Kampioen geworden. Proficiaat!

Het N.R.W. team

16-11-2010

We zijn weer in Nederland. Gisteren avond om 23:00 uur waren we thuis. Vandaag is weer training met Ayoub in Heerlen.

14-11-2010

Gisteren avond waren we uitgenodigd door de JPN bond om te gaan uit eten. Het "etentje" was in een typisch JPN restaurant, met al wat erbij hoort. We zaten op de grond en we hebben sushi gegeten. De avond was wel leuk en het was lekker ook. We hebben ook gisteren weer twee keer getraind en vanmorgen nog een keer. Deze middag zijn we in de stad geweest, wat een drukte daar! Morgen vroeg om 7:30 uur JPN tijd vertrekken we weer naar huis.

 

    In het JPN restaurant! Links: Jacqueline en ik, rechts: mijn vader, Helmi en Fari Besarati (SWE)

12-11-2010

Nog een dag zit erop! Weer 2 keer getraind, heb nog een beetje last van mijn knie, maar heb vandaag met de JPN kunnen sparren. Jacqueline heeft iets meer last van haar knie, zij heeft enkele weken geleden een kijkoperatie gehad. Trouwens "Helmi", de Duitse bondscoach imiteert graag een schildpad. Kijk maar eens.

  

"Helmi" als schildpad

11-11-2010

Zo de tweede dag trainen zit er alweer op. Vanmorgen hebben weer een individueel krachttraining gedaan en vanmiddag hebben we weer 2 uur op de mat gestaan. Na 2 uur trainen zou je denken, dat je gaat douchen. Maar dat is in JPN even anders, eerst moet je nog de mat schoon maken. En dat telt voor iedereen, ook voor wereldkampioenen.

   

                            Saori Yoshida (JPN)                                                                         Ikzelf (rechts)

10-11-2010

We zijn in Tokyo gearriveerd. Gisteren morgen om 8:30 uur (0:30 uur in NED) zijn we keurig op tijd op Narita Airport geland. We hebben niet veel in het vliegtuig kunnen slapen en zo waren we toch erg moe. Nadat we een paar uurtjes te slapen, hebben we gisteren middag samen met RUS en JPN een "lichte" training op de mat gedaan. Vaandag hebben we 2 keer getraind, vanmorgen in de krachtruimte en vanmiddag weer op de mat. Ik heb nog een beetje last van mijn knie, maar ik bijt me er wel door! De Russen zijn met Lorissa Oorzak, Natalya Golts en nog 5 anderen hier. De tweevoudig Olympisch en elfvoudig wereldkampioene Saori Yoshida (JPN) is ook hier, evenwel als Kyoko Hamaguchi, Kaori Icho en Hitomi Sakamoto (allen wereldkampioenen en uit JPN). Er zijn meer of min 40 meiden op de training aanwezig.

     

            Vanmorgen tijdens de krachttraining.                                     Vanmiddag met Jacqueline na de mattraining.

07-11-2010

Kennen jullie de popgroep "The Kevin Costners". Nee, dan kijk maar eens na de videoclip "Laid me, Love me". Klik darvoor op de camera . Maar je vind het filmpje ook onder de rubriek "speciaal".

04-11-2010

Maandag vroeg vertrek ik samen met mijn vader naar Tokyo (JPN). Hier zal ik een week aan een trainingscamp deelnemen. De Duitse bondscoach "Helmi" gaat ook mee. Met hem zal ook Jacqueline Schellin meegaan. Jacqueline was mijn tegenstandster in de Finale van het EK in Samokov (BUL). Ik probeer jullie van de gebeurtenissen in Japan op de hoogde te houden.

03-11-2010

Joseph Schmitz van het transportbedrijf "Jost Group" heeft het mogelijk gemaakt dat we een nieuw zeil hebben gekregen. Op dit zeil is de passiviteitzone getekend. Dit is voor de trainingen heel belangrijk, omdat we nu bepaalde situaties in de "zone" kunnen oefenen. Roland Jost en Joseph Schmitz wil ik hier daarvoor bedanken.

Merci beaucoup!

   

27-10-2010

Mijn sportschool waar ik bijna dagelijks train is nu ook online met haar eigen website. Klik op het logo om op de site te komen.

20-10-2010

Vandaag ben ik bij sportarts Schipper in Sittard geweest omdat ik weer last van mijn knie heb. Mijn kniebanden zijn overbelast en ik moet iets rustiger aandoen.

08-09-2010

Ik kon jammer genoeg de website niet eerder bijhouden, we hadden geen internet. Nu werkt het dus weer. Gisteren was de weging en de loting. Ik kreeg een eerste vrije ronde en moest inde 1/8 finale tegen de Mezien uit Tunesië. Geen slechte loting dus. Vaandag heb ik dus tegen haar geworsteld en op punten verloren. In de eerste ronde weet zij een aanval van mij te counteren en ik kwam 0-2 achter. Ik moest dus blijven aanvallen, wat ik ook deed. Maar de TUN was fysiek sterker en wist al mijn aanvallen te counteren. Ik verlies de eerste ronde met 0-4. Ook in de tweede ronde bleef ik aanvallen en kom 3-0 voor te staan. Bij een stand van 3-1 kreeg de TUN een  niet correcte 3 toegekend en zo stond ik op eens weer 3-4 achter. Ik heb het nog geprobeerd maar het lukte niet. Uiteindelijk verlies ik deze tweede ronde met 3-6. De TUN verliest daarna van AZE en zo waren er geen herkansingen voor mij.

 

Hier 3 foto's om jullie een indruk van de sporthal te geven.

04-09-2010

Maandag is het zover. Samen met mijn vader en Willem vertrek ik naar Rusland. In Moskou zal ik aan mijn eerste wereldkampioenschappen dames deelnemen. Doelstelling is een plaats bij de eerste 8, en dan een A status bij het NOC - NSF te krijgen. Maar dit wordt moeilijk  Vanmorgen was de laatste training in Heerlen, Nikki was er ook. Je kunt de gebeurtenissen in Moskou volgen, klik op de volgende foto

 

 

   

Hier ben ik samen met Nikki en Arslanbek tijdens de laatste training in Heerlen

 

23-08-2010

Topsport Limburg brengt in het kader van de campagne "Limburg, Bridge to London" het sportmagazine "Go for gold" uit. In het tabloid van augustus 2010 werd er ook een artikel over mij geschreven. Tijdens de "Eneco" tour werd het tabloid verdeeld. Je kunt het artikel lezen als je op het krantje klikt  Je moet naar onder scrollen tot op bladzijde 15. Daar staat het artikel.

Hij heeft het artikel al gevonden.

22-08-2010

Vrijdag heb ik mijn eerste rijles gehad. Zoals mijn zus Virginia volg ik de lessen bij rijinstructeur Peter Suk.

Hier voor mijn eerste rijles

05-08-2010

Vandaag is mijn verjaardag! Ik ben 18 jaar oud (jong) geworden. Eindelijk kan ik opgaan voor mijn rijbewijs. Ik ben al flink de theorie aan het leren. Feest? Dit zit er op dit moment niet in. Ik ben met de voorbereiding naar het WK bezig en daar hoort feesten niet bij. Ook vandaag moet ik gaan trainen. Maar dit zal ik later wel inhalen.

31-07-2010

Zo mijn week vakantie zit er bijna op. Ik heb een week lekker niets gedaan, maar maandag ga ik weer beginnen. Over 5 weken (van 06-09 tot 10-09) ben ik in Moskou (RUS) op het WK dames. Ik zal weer 2 keer per dag trainen om goed voorbereid te zijn. Arslanbek zal ook 4 tot 5 keer per week met mij trainen. Doel is om op dit WK bij de top 8 te komen en zo een status bij het N.O.C. te krijgen.

24-07-2010

Uitgeschakeld op het WK! Ik verlies tegen Kaladzinskaya in de tweede ronde op touché. Ik kwam helemaal niet in de wedstrijd en kon het initiatief niet nemen. Ik wou wel, maar het ging niet. Hetzelfde was eergisteren al Eileen Fiedrich (GER) overkomen. Slechte dag? Ik weet het niet, ik was goed op dreef en had er ook zin in. Maar had niet de "punch" van het EK. Snel afhaken en verder!

22-07-2010

Het is zover, we zijn gewogen. Morgen moet ik aan de bak. Mijn eerste wedstrijd moet ik tegen BLR, precies zoals op het EK. Bij winst tel ik op MGL en daarna denk ik aan CHN. Maar eerst de BLR op zij zetten.

Hier het volledige wedstrijdtableau 48 kg.

21-07-2010

Vandaag heb ik 2 keer getraind. Na de training deze middag woog ik 47,1 kg. Ik kon dus gewoon eten en drinken vanavond. Morgen om 17:30 uur is de weging.

Deze middag na de training.

21-07-2010

We zijn in Boedapest gearriveerd. We hebben ons hotel meteen tegenover het sportcenter. Vanmorgen woog ik 48,1 kg en straks ga ik samen met het GER team trainen. Morgen is om 18:30 uur de weging en vrijdag beginnen om 13 uur de wedstrijden.

De wedstrijdarena in Boedapest.

18-07-2010

Jullie kunnen het WK volgen door op de volgende link te klikken:     

18-07-2010

De voorbereidingen naar het WK toe komen langzaam ten einde. Volgende dinsdag vertrekken wij vanuit Keulen naar Boedapest (HUN). Donderdag is de weging en op vrijdag moet ik worstelen. In de 48 kg klasse zijn 26 deelnemers aangemeld. Morgen vertrekt Isabelle weer naar Parijs. Ik heb een hele week met haar kunnen trainen. Het was zwaar want Isabelle is fysiek erg sterk, maar het was ook leuk want Isabelle heeft altijd goeie zin en lacht de hele dag.

Samen met Isabelle bij ons thuis.

18-07-2010

Hier wil ik iedereen voor zijn felicitaties en succeswensen bedanken. Jullie steun en waardering doet ontzettend goed!!!

12-07-2010

Gisteren hebben we Isabelle Sambou in Luik opgehaald. Zij zal een hele week in Landgraaf blijven en met mij trainen. Dit als voorbereiding op het WK in Boedapest (HUN). Isabelle komt uit Senegal en is 2 weken geleden Afrikaans Kampioen bij de vrouwen 51 kg geworden en dat voor de vijfde keer. Deze morgen ben ik met haar gaan rennen, ook de trappen op en neer. Vanavond zijn we op de mat geweest en hebben we geworsteld. Zij is heel sterk en iets zwaarder dan mij, maar dat is goed om te trainen.

Isabelle en ik na de training met Ayoub.

04-07-2010

De wedstrijden van het EK 2010 staan nu online. Kijk onder "successen" en klik daar "EK 2010" of  klik hier.

03-07-2010

Zo we zitten op het vliegveld te wachten op onze vlucht. Het EK gisteren was echt gaf. Eerst win ik van BLR met 1-0 en 1-0, toen was POL aan de beurt. De Poolse versloeg ik met 1-0 en 2-1. In de halve finale hadden wij de RUS verwacht, maar deze veloor in de eerste ronde van SWE. SWE verloor tegen ROM en zo kwam ik de ROM in de halve finale tegen. Zoals de 2 eerste partijen kon ik ook tegen de ROM winnen, 2-0 en 2-1 werd de uitslag. Finale tegen GER dus. De eerste ronde verlies ik tegen Jaqueline met 0-1. In de tweede ronde kwam ik ook op achterstand, waardoor ik risico's moest nemen. Jaqueline wist 2 aanvallen van mij te counteren en wint dus de tweede ronde met 0-7. De cijfers zijn duidelijker dan de wedstrijd, maar Jaqueline is verdient Europees Kampioene geworden. Zij heeft een berensterk toernooi geworsteld.

Het volledige podium van het EK in Samokov (BUL)

02-07-2010

Hip, hip hoera een zilveren medaille op het EK junioren in Samokov. Naar winst over BLR, POL en ROM moest ik in de finale tegen Jaqueline Schellin (GER). De finale kon ik jammer genoeg niet winnen, maar ik gun het Jaqueline van harte. Zij heeft een super sterk toernooi geworsteld. Proficiat Jaqueline! Morgen meer, want nu gaan we eerst samen met SUI, AUT en uiteraard GER een feestje bouwen.

Hier samen met Jaqueline, Ayoub en mijn vader.

01-07-2010

Zo de weging en loting is geweest. Ik moet in mijn eerste partij tegen Kalhdznkaya (BLR). Haar ben ik dit jaar al in Riga tegen gekomen. In Riga heb ik van haar verloren, maar toen was ik niet op mijn best. Dit zal morgen anders worden. De wedstrijden beginnen morgen om 14:00 uur (13:00 in NED). Voor het volledige tableau te zien klik je op de volgende link

30-06-2010

We zijn in Samokov (BUL) gearriveerd. We waren rond 19:00 uur in ons hotel. Ik heb net iets gegeten en ben daarna een uurtje gaan trainen. In ons hotel hebben ze 2 worstelmatten neergelegd en we kunnen dus in het hotel ook trainen. Na de training was ik 48,0 kg, alles dus op schema. Morgen om 17:30 is wegen en dan weet ik ook tegen wie ik moet worstelen. Ik voel me goed en ik heb er zin in. 

26-06-2010

Het EK junioren in Samokov (BUL) komt dichter bij. Komende woensdag vertrekken wij (Ayoub, mijn vader en ik) vanuit Düsseldorf (GER) naar Sofia. Donderdag is wegen en op vrijdag zijn mijn wedstrijden. De trainingen gaan goed en Arslanbek is een super trainingspartner en ik kan een hoop van hem leren. Ik zit al op mijn gewicht, na de training vanmorgen woog ik 47,6 kg. Ik voel me heel goed en ik heb er zin in.

Niet Rocky Balboa, maar Jessica Blaszka rent om de dag hier de trappen omhoog.

19-06-2010

Hoera, deze week kreeg ik te horen dat ik geslaagd ben. Ik heb mijn mbo diploma "veiligheid" gehaald. De diploma-uitreiking is op dinsdag 6 juli. Nu nog een baan vinden.

06-06-2010

Zo, vrijdag was mijn laatste dag in de kazerne van Oirschot. De drie weken militaire stages zijn afgelopen. De voorbereidingen naar het EK junioren in Bulgarije (02/07) en naar het WK Junioren in Hongarije (23/07) zijn begonnen. Zaterdag was Arslanbek Goyguereev voor de eerste keer op de training. Arslan is een super vrijestijl worstelaar en hij zal minst 2 keer per week met mij trainen. Mijn god wat is hij snel!

Arslanbek

En wie heeft me al in uniform gezien?

Foto van W. Smeets

 

23-05-2010

We zijn weer thuis. De 48 kg klasse werd door de Olympische kampioen Carol Huynh (CAN) gewonnen. Zilver was voor Lenka Matejova (SVK) en brons was voor de wereldkampioene Clarissa Chun (USA) en Anna Lukasiak (POL). Ik ben op de 7 plaats geëindigd en ben tevreden met deze uitslag. Meer informatie kun je hier vinden.

 

Trouwens onze scheidsrechter Arash Rayhaniasl kreeg de eer om de toppartij tussen de Olympische Kampioene Huynh (CAN) en de Wereldkampioene Chun (USA) te fluiten. Kijk maar eens

22-05-2010

De Grand - Prix is voor mij voorbij. Ik heb mijn eerste partij tegen Linn Koistinen (SWE) met 2-0 en 6-0 gewonnen. Ook mijn tweede wedstrijd tegen Anika Hofman (GER) kon ik in 2 rondes winnen (2-0 en 4-0). De POL  Anna Lukasiak was te sterk voor mij. Technisch was zij met zekerheid niet beter, maar met haar kracht kon zij al mij aanvallen afblokken. De eerste ronde verloor ik met 0-2 en in de tweede ronde kwam ik ook met 1-3 achter te liggen, ik moest dus risico's nemen en uiteindelijk verloor ik de ronde met 1-8. De POL verloor in de halve finale van de SVK Matejova in drie rondes. Zij gaf in de derde ronde 5 seconden voor het eind het beslissende punt af. Geen herkansingen dus voor mij. Uiteindelijk zal het wel een 7 of 8 plaats voor mij worden, maar dat zien wij morgen pas.

21-05-2010

Zo mijn eerst week in kazerne zit erop. Vanavond ben ik samen met mijn vader naar Dormagen gereden, waar ik aan de Grand - Prix van Duitsland zal deelnemen. Ik zal in de 48 kg starten bij de dames. Deze avond is de weging.

15-05-2010

Mijn eerste wedstrijd tegen de CAN Slinn heb ik met 0-1 en 1-1 (laatste punt CAN) verloren. De CAN kon de finale bereiken zodat ik weer in de herkansingen terecht kwam. In wedstrijd om brons moest ik tegen de KAZ Albina Abileva. Tegen haar won ik al op het WK Junioren 2009 in Ankara. Zoals op het WK kon ik de KAZ ook op touché leggen. De eerste ronde won ik naar punten 1-0 en in de tweede ronde ging zij op touché. Brons dus voor mij. Meer informatie kun jij op de Turkse worstelsite vinden of door op de foto te klikken

14-05-2010

De weging en loting is geweest. Ik moet morgen mijn eerste wedstrijd tegen Jasmin Slinn (CAN). Bij winst val ik in de halve finale op TUR of KAZ. We gaan nu terug naar het hotel. Trouwens we hebben hier 30°C!!!

14-05-2010

Vanmorgen om 4:30 uur ben ik samen met Jan-Willem naar Düsseldorf vertrokken. Via München vliegen wij naar Ankara (TUR), waar ik aan de GP van Ankara voor junioren zal deelnemen. Mijn vader is deze keer niet mee, hij moest werken. Op zondag komen wij alweer terug, want maandag moet ik van school uit naar de kazerne in Oirschot.

Hier een oude foto van Willem en mij tijdens het EK in Letland

24-04-2010

We zijn weer thuis. Gisteren avond om 23:45 uur sloten wij de voordeur thuis weer open. De terugreis via Wenen is perfect verlopen en we zijn keurig op tijd om 22:00 uur in Düsseldorf geland. Snel alles vergeten en maandag weer beginnen met trainen. Het volgende toernooi dat aanstaat is Ankara (TUR) op 14 - 16/05.

21-04-2010

Vanmorgen heb ik met mijn vader een wandeling aan het "strand" van Bakoe gemaakt. Ik weet niet of jullie hier aan het strand willen vakantie maken, maar ik niet.

    

Zelfs de uitzichttoren van "Baywatch" hebben ze hier, maar of Pamela Anderson daarop gaat?

21-04-2010

Hoera, vandaag om 14 uur gaan weer alle vliegvelden open. Als het dan zo blijft zullen we vrijdag naar huis kunnen. Duimen, dat het lukt en dat zich "Eyjafjalla" rustig houd.

20-04-2010

Vandaag kregen we te horen, dat GER morgen mag vertrekken. Normaal zouden zij ook op vrijdag vertrekken, maar een telefoontje van de Duitse Worstelbond (DRB) na de Duitse ambassade hier in AZE doet wonderen. Zij vertrekken nu gewoon morgen vroeg in plaats van vrijdag. De CZE zullen wel ook morgen vertrekken en 3 keer raden wie als enigste ploeg van het EK dan nog hier in Bakoe zit. Ja, wij!!! Het lijkt gewoon alsof je vergeten wordt. Gelukkig had Germen (KNKF) wel onze vlucht voor vrijdag kunnen regelen, maar afwachten of wij meekunnen en kijken wanneer wij thuis zijn.

20-04-2010

Vandaag zouden wij naar huis vliegen, maar zoals zaterdag ging de vlucht niet door. Istanboel laat niemand meer binnen die geen garantie voor aansluiting heeft en in Düsseldorf land alleen "Lufthansa" en "Air Berlin" Wij moesten dus terug naar het hotel. Gisteren zijn we naar een ander hotel verhuist. We zitten nu in het Aquaparkhotel samen met GER, AUT en CZE. De rest is via een of een ander manier vertrokken. SWE en POL via Madrid. Een andere groep is via Moskou naar huis, alleen wij die via Istanboel vlogen hebben problemen. Trouwens SUI zit vast in Istanboel. Vrijdag doen wij een nieuwe poging: met Austrian airlines naar Wenen en dan met Air Berlin naar Düsseldorf. Hopen dat het lukt, want we willen naar huis.

18-04-2010

Vandaag weer naar het GR gaan kijken. Vanavond ook de finales gezien. Jan Fischer (GER) haalt brons en Mirko Englich werd vijfde. Vanavond geen AZE in de finale, dat kon je merken aan het publiek. Gisteren was het hier een gekkenhuis en vandaag hoorde je alleen  de Turken.

       

Om jullie een kleine indruk te geven over het enthousiasme voor het worstelen in AZE: 5.000 toeschouwers

18-04-2010

Helaas geen verandering. We zitten nog altijd vast in Bakoe. Zo hebben we wel de finales GR kunnen zien. AZE was sterk vertegenwoordigt: 4 finales waren gisteren 55, 60, 66 en 74 kg. AZE hadden 3 man in de finale en halen 2 keer goud en 1 keer zilver. Ook HUN verraste met 3 bronzen medailles. Ik zelf ben uiteindelijk 10 geworden.

 

Hier ben ik in actie tegen Matejova

17-04-2010

Dit is een EK om snel te vergeten. Vanmorgen om 10 uur werden we opgehaald en naar het vliegveld in Bakoe gebracht. Hier kregen we te horen, dat wij beter onze vlucht naar Istanboel opzegden. Istanboel zat vol en de komende " dagen zouden geen vluchten meer richting Duitsland kunnen gaan. Alle hotels in Istanboel zijn vol geboekt, zodat wij daar op het vliegveld moesten blijven. Er was maar een alternatief, onze vlucht omboeken en later via Istanboel naar Düsseldorf te vliegen. Wij zijn dus terug naar het hotel en hebben onze vlucht omgeboekt. We zitten nog tot dinsdag hier in Bakoe (AZE). Dit is echt shit.

       

16-04-2010

Weer in de eerste ronde uitgeschakeld. Tegen Matejova verloor ik in 3 rondes. De eerste kon ik nog vrij makkelijk met 4-0 winnen. De tweede moest ik met 1-2 aan Matejova laten en in de derde ronde werd ik door de Slowaakse verrast en ben ik nog op touché gegaan. Jammer er had veel meer ingezeten.  Matejova worstelt vanavond om het brons en dat had ik kunnen zijn. Wie mijn wedstrijd wil zien kan dat door op het cameraatje te klikken  . Echt een klote dag!

15-04-2010

Ander nieuws komt uit Nederland. Ik ben genomineerd voor de "Lotto Young Talent Award". Klik maar hier

15-04-2010

De weging is geweest. Mijn eerste wedstrijd krijg ik Lenka Matejova (SVK). Lenka werd vorig jaar in Tbilisi (GEO) Europees Kampioene bij de junioren. Bij winst moet ik bijna zeker tegen Lorissa Oorzhak (RUS). De RUS moet in de eerste ronde tegen Sanchez (ESP) en het moet al een wonder gebeuren als de ESP zal winnen. Ik voel me goed en ik zal alles geven. Trouwens, ik woog bij de officiële weging 47,6 kg. Ik heb honger, maar we kunnen pas over een half uur gaan eten.

     

Hier staan we te wachten voor de weging.

15-04-2010

Over een kwartier vertrekken we naar de sportarena. Daar zal ik nog een keer trainen en dan is de weging. Gister avond hebben we nog samen een DVD gekeken en toen ben ik naar bed gegaan. Om 3 uur deze nacht heb ik naar de receptie moeten gaan, omdat in de kamer naast mij een hoop jongens voor herrie zorgden. Nadat iemand van de receptie op de kamer was, was het weer rustig en heb ik kunnen verder slapen.

14-04-2010

Zo, dat ging al een stuk makkelijker dan vanmorgen. Mijn tweede training zit erop en ik heb een uur goed kunnen trainen. Na de training woog ik 47,7 en dat betekend, straks iets eten en drinken. Morgen vroeg uitslapen en dan rond de middaguur naar de hal, nog eens een uurtje trainen en dan naar de weging. Het wordt langzaam spannend, maar ik voel me goed en ik heb er zin in. De rit van de sporthal duurt ongeveer een half uur en is een echte belevenis. Toeteren en voorkruipen, de pas afsnijden noem maar op je beleeft al deze situaties in een rit. Trouwens de liter diesel kost hier 0,45 € en de liter benzine 0,55 € en dat zie je aan de auto's. Je ziet alleen maar dikke Jeeps en limousines. Wat me ook opvalt, hier rijden geen vrouwen alleen mannen! Je ziet sowieso weinig vrouwen op straat. Nu snel douchen, straks eten en dan het bed in.

14-04-2010

Zo de eerste training gedaan. Het was heel moeilijk trainen, omdat de lucht hier heel vochtig is. Mijn gewicht is goed (48,0) en nadat ik iets gedronken heb, ga ik een uurtje slapen. Om 5 uur vanavond is mijn tweede training. Ik ben wel blij dat ik getraind heb, zo kan ik me een beetje acclimatiseren. Vrijdag moet ik er wel aan gewend zijn.

14-04-2010

We zijn gearriveerd in Bakoe (AZE)! Zonder problemen en na 2 keurige vluchten zijn wij gisteren avond om 19:00 (AZE tijd) in Bakoe geland. Na een uur op het vliegveld op ons Visa gewacht te hebben, zijn wij naar het sportcomplex gebracht worden, waar we ons hebben geregistreerd en waar ik me heb kunnen wegen (48,3 kg). Om 23:30 uur kwamen wij in ons hotel aan. Bakoe is een heel drukke stad met enorm veel verkeer. Het hotel is goed en we kunnen uit onze kamers de Kaspische Zee zien. Vandaag ga ik 2 keer met Ayoub trainen en morgen om 18:30 uur (15:30 NED tijd) is de officiële weging. Mijn wedstrijden beginnen vrijdag om 13:00 (AZE tijd).

10-04-2010

Dinsdag is het zover. Samen met Ayoub en mijn vader vertrekken wij richting Bakoe. Vroeg in de morgen (7:45 uur) vliegen wij vanuit Düsseldorf via Istanboel (TUR) richting AZE. Als alles goed gaat, zullen wij om 19:00 in Bakoe landen. Ik zit al prima op mijn gewicht (48,5 kg) en hoef nog maar 500 gr af te vallen. Gisteren heeft Marcel Quaedvlieg mijn worstelpakjes terug gebracht. Voor de FILA moet nu ook de naam van de atlete op het pakje staan. Dit is dus gebeurd; bedankt Marcel! Ik ben dus startklaar voor mijn eerste EK bij de senioren. Ik voel me goed en we zullen zien wat daar mogelijk is; Joep bedankt! Als ik de mogelijkheid krijg om mijn website vanuit AZE bij te houden, zal ik dat doen en jullie zo op de hoogde van de gebeurtenissen houden.

06-04-2010

Volgende week vinden in Bakoe (AZE) de Europese Kampioenschappen voor dames/heren plaats. Het zal de eerste keer zijn, dat ik me met de dames ga meten. Ik zal in de 48 kg klasse starten. Meer informatie vind je op de officiële website van het kampioenschap. Klik hiervoor op de volgende link

03-04-2010

Net weer terug uit Hennef (GER). Deze week was ik vanaf maandag tot vandaag in Hennef. Hier heb ik aan een trainingsstage van de Duitse Bond deel genomen. De training stond onder de leiding van de nieuwe Duitse bondscoach voor dames Jörg Helmdach (Helmi). Ook de Zwitserse Nadine Tokar en Karin Stingerlin hebben aan deze stage deel genomen. Ik heb enkele trainingspartijen kunnen worstelen en "Helmi" vond deze erg goed. De stage was een voorbereiding op het EK deze maand in Baku (AZE).

30-03-2010

Gisteren was de 25.000 bezoeker op mijn site!

28-03-2010

Maar een vijfde plaats op het Freidenfeld's toernooi! Ik won mijn eerste wedstrijd tegen de Poolse Agnieska. De eerste ronde werd 1-0 en in de tweede ronde moest de Poolse bij een stand van 2-0 door een knieblessure opgeven. Mijn tweede partij tegen Nadine verlies ik met 1-3 en 3-3. Nadine wist 2 keer mijn actie te overnemen en scoorde 2 keer een 3 punten greep. Dan loop je achter de feiten aan en is het heel moeilijk om nog terug te komen. In de 2 ronde lukte het wel, maar Nadine wint omdat zij een keer een 3 scoorde en ik 3 keer een 1. De hogere score wint in dat geval. Nadine wint uiteindelijk het toernooi omdat zij van Kalhdznkaya (BLR) en in de finale van Sorkomova (RUS) in 3 rondes wint. Ik moest dan nog tegen de BLR om het brons worstelen, maar ik verlies ook deze wedstrijd met 1-3 en 1-2. Het wou vandaag gewoon niet lukken. Er had veel meer ingezeten, als ik bedenk dat ik vorig jaar in Dormagen van de RUS heel makkelijk in de finale kon winnen en dat zij op het laatste EK gewoon uitgeschakeld werd. Zoals mijn vader al zei: ik had gewoon mijn dag niet vandaag. Volgende keer beter!     

27-03-2010

De loting is geweest. Ik moet morgen mijn eerste wedstrijd tegen Agnieska Rakoczy (POL). De laatste keer heb ik van haar in Finland verloren, maar dit was meteen na mijn knieoperatie. Als ik van Agnieska win moet ik tegen Nadine Van Berkum (GER). Nadine heeft een vrije eerste ronde. Morgen weten wij meer!

25-03-2010

Morgen vertrekken mijn vader en ik naar Riga (LAT). Hier zal ik aan het Freidenfeld's toernooi voor junioren deelnemen. Ik start in de 48 kg. We vertrekken vanuit Düsseldorf (GER). Ron Visser zal als scheidsrechter in Riga zijn. Hij vertrekt vanuit Schiphol en als alles goed is treffen wij hem in Riga op het vliegveld.

09-03-2010

Tot op vandaag hadden we geen internet en kon ik dus niets op mijn site zetten. Vanmorgen deed internet het op eens. Het toernooi is niet zo verlopen als ik het had verwacht. Ik moest mijn eerste wedstrijd tegen Carolina Castillo (COL). Ik verloor in 3 rondes 1-0, 0-2 en 0-1. In de tweede ronde had ik de kans op de wedstrijd te beslissen, maar de COL kon mij in een greep opvangen en kreeg zo de 2 punten. Ook in de derde ronde was er geen verschil tussen haar en mij, maar zij kon toch het beslissende punt scoren en zo winnen. Castillo werd op het eind derde en ik uitgeschakeld. Er had veel meer ingezeten, vooral als ik zie dat in de bovenste helft CC Weber de finale haalt en Angelica Glab de bronzen medaille pakt. Volgende keer beter! We blijven nog tot morgen op trainingsstage. Trouwens ik heb mijn kamer gedeeld met Isabel Sambow uit Senegal. Isabel heeft mijn haren gevlochten.

                   

                         Isabel Sambov (SEN)                                     Mijn nieuw haarkapsel

02-03-2010

Donderdag morgen vertrek ik samen met Ayoub en mijn vader naar Klippan (SWE). Oook gaan de scheidsrechters Jan Loffeld en Ron Visser mee. De laatste 2 jaren heb ik het toernooi in Klippan kunnen winnen, maar dat was bij de cadetten. Dit jaar start ik voor het eerst bij de dames (junioren en dames starten samen). Klippan is dit jaar ook voor de eerste keer een "Golden Ligue" toernooi. Dit betekend dat de top van de wereld aanwezig is. Tot vandaag zijn 23 dames in mijn gewicht (48 kg) aangemeld. Het zal wel een heel zwaar toernooi voor mij worden, maar ik zal mijn best doen. voor meer informatie over het toernooi klik op de volgende link :

22-02-2010

Afgelopen weekend heb ik aan een trainingsstage van de N.R.W. bond in Hennef (GER) deelgenomen. De training stond onder leiding van Heinz Schmitz.

Laura Mertens samen met mij.

13-02-2010

Deze nacht zijn in Vancouver (CAN) de Olympische Winterspelen geopend. Het Olympisch Vuur brand weer. Enkele uren voor de opening is de rodelaar Nodar Kumaritshvili (GEO) bij een ongeluk op de rodelbaan om het leven gekomen.

31-01-2010

Mijn eerste toernooi voor 2010 zit erop. In Oer-Erkenschwick vonden de Landesmeisterschaften voor de vrouwelijke gewichten plaats. Ik ben voor de eerste keer bij de dames gestart en wel in de 48 kg klasse. Zoals de andere jaren werden de dames bij de "Jugend" ingedeeld.  we waren met 5 deelnemers waaronder Laura Mertens. Ik kon vrij makkelijk alle 4 wedstrijden winnen en werd zo Landesmeister NRW.

Foto gemaakt door Oliver Stach.

20-01-2009

Aline Focken is genomineerd voor sportvrouw van het jaar 2009. Je kunt nog op haar stemmen tot 06/02. Aline is een van mijn trainingmaatjes, ik kom haar geregeld op trainingsstages van de Duitse bond tegen. Zij is een goede vriendin van mij en ik vraag dan ook iedereen om op haar te stemmen. Klik op de foto en je komt op de site om te stemmen.

Aline Focken

08-01-2010

Vandaag vertrekken wij met de school naar Lavarone (ITA). Hier volg ik een overlevingsstage van de landmacht. Dit hoort bij de opleiding van Oriëntatiejaar Landmacht. We gaan natuurlijk ook skiën, maar vooral sneeuwwandelingen maken, Iglo's bouwen en wie weet wat nog doen. We overnachten in Hotel Monteverde en dat ziet niet verkeert uit.

     

Ons hotel in de zomer

03-01-2010

Zoals ieder jaar komt het eerste nieuws niet uit de sportwereld. Vandaag was de receptie van de stadprins Frans III. In de naam van Simson waren wij er aanwezig en hebben we Frans gefeliciteerd. Ik heb ook dit jaar de huisorden van de  prins in ontvang mogen nemen. Ik wens Frans een mooie Carnavalseizoen toe.

                    

De huisorden van Frans III

01-01-2010

Hier begint dus het nieuwe jaar. Ik zal ook in 2010 proberen zo goed mogelijk over mijn prestaties en gebeurtenissen om me heen te berichten.

Ik wens iedereen een succesvol, gelukkig, maar vooral een gezond 2010!