Nieuwsarchief 2011:

 

Home

Nieuws

 

 

 

 

 

 

23-12-2011

Prettige kerstdagen iedereen!!!

20-12-2011

Vandaag ben ik in Maastricht geholpen aan mijn neus. Tijdens de finale 2007 in Warschau tegen de Oekraïense Rybak kreeg ik toen een flinke kopstoot. Nu blijkt dat mijn neus gebroken was. Ik kreeg slecht lucht en zodoende hebben ze vandaag mijn neus weer recht gezet. Ik heb best wel pijn en tot vrijdag blijft er een wattenprop in mijn neus.

10-12-2011

Brons gewonnen tijdens het test toernooi in London. Mijn eerste wedstrijd moest ik tegen Victoria Jeppson (SWE). Victoria had in een eerste kwalificatieronde verassend tegen Yana Stadnik (GBR) gewonnen. Ik won de eerste ronde in de clinch (Victoria mocht pakken). De tweede ronde won ik met 4-0. In mijn tweede partij tegen Mariya Stadnyk (AZE) was Mariya te sterk. Ik verloor op touché. In mijn wedstrijd voor brons moest ik tegen Tatyana Samkova (RUS). Tatyana werd dit jaar Europees Kampioen en 2 Wereldkampioen bij de junioren. Ik won de eerste ronde met 2-2 en de tweede ronde met 1-1 (telkens laatste punt). En zo doende werd het brons voor mij.

Het podium in London

09-12-2011

Vanmorgen samen met het Duitse Team getraind en om 14:00 uur was de weging. Ook dat was weer rampzalig, ze krijgen het niet geregeld. Ik was wel goed gewogen en ik moet morgen mijn eerste partij tegen de winner van Stadnik (GBR) - Jeppson(SWE). Yana Stadnik is een UKR die nu voor GBR start. We zullen morgen zien wat het wordt.

De 3 wedstrijdmatten.

08-12-2011

We zijn in London. We zijn met 2 uur vertraging in London geland. Het was slecht weer en er stond een flinke wind. De landing was als een rit op de achtbaan. Het hotel was een tweede verassing, ik had een kamer samen met mijn vader. Dit kon dus niet en zo doende ben ik bij Aline van het Duitse Team op de kamer gaan liggen. Daar was nog een bed vrij. Bij mijn vader hebben ze toen een Fransman geplaatst. De organisatie is een groot chaos.

06-12-2011

Donderdag is het zover. Samen met mijn vader vertrek ik van uit Düsseldorf naar London voor het Olympische testtoernooi. Ik zal in de 48 kg klasse starten. Op vrijdag is wegen en op zaterdag moet ik worstelen. Ik ben benieuwd op de sporthal en op alles wat erbij hoort.

19-11-2011

Nee, ik ben nog niet gekwalificeerd voor de Spelen. Ik ben uitgenodigd van de GBR bond, met goedkeuring van de FILA om aan het test toernooi in London deel te nemen. Dit toernooi vind plaats 10 en 11 december 2011 op de Olympische locatie. Kan ik al een voorproefje nemen van de sporthal en misschien ook van het Olympisch dorp. De uitnodigingen werden verstuurd aan deelnemers van het laatste WK en afhankelijk van hun prestaties. Ik ben er wel blij mee en verheug me al op het toernooi en op de Olympische accommodatie.

05-11-2011

Vandaag heeft Ayoub in Antalya (TUR) zijn examen voor internationale FILA trainer gemaakt. Over een paar maanden krijgt hij te horen of hij geslaagd is. Zijn certificaat van deelname heeft hij vandaag al gekregen.

Ayoub krijgt zijn certificaat van H. Tünnemann. Rechts de voorzitter van de TUR worstelbond

03-11-2011

Gisteren was de 40.000ste bezoeker op mijn website.

25-10-2011

En ik train natuurlijk ook met de nieuwe Foeldeak trainingsspullen.

         

25-10-2011

Vandaag waren Johan Kors en Frans Snijders op de training. Zij hebben daarvoor gezorgd dat ik 2 worstelpoppen kon aanschaffen. Jan Mrosz heeft dit meteen met zijn camera vastgelegd. Klik eens op de foto van Jan Mrosz

Frans Snijders, ik, Johan Kors en de 2 worstelpoppen.

 

11-10-2011

Gisteren was NOS op de training voor een interview. Je kunt dit interview horen door op de koptelefoon te klikken

07-10-2011

Gisteren zijn 2 worstelpoppen geleverd worden. Deze 2 poppen zijn heel belangrijk voor mijn dagelijkse training. Deze poppen zijn erg duur en ik had deze zelfs nooit kunnen aanschaffen. Gelukkig zijn er 2 bedrijven gevonden die deze poppen wilden sponsoren. Frans Snijders bestratingen en Johan Kors bestratingen. Frans en Johan hartelijk bedankt hiervoor. Later meer hierover.

30-09-2011

Vandaag weer met de training op de mat begonnen. Nu 6 maanden hart er tegen aan gaan en proberen de kwalificatie in april 2012 te halen.

27-09-2011

Gisteren terug van vakantie gekomen. Ik was een week met Michel op Tenerifa. Het was super leuk.

     

 Een paar foto's van op Tenerifa

17-09-2011

Hier mijn 2 wedstrijden van het WK in Istanboel:

NED - MEX

CHN - NED

En hier nog een prachtige foto van Isabel tijdens haar wedstrijd tegen COL.

14-09-2011

Goed in het toernooi gestart en met 5-1 en 5-1 van de Mexicaanse gewonnen. In de achtste finale moest ik tegen de Chinese Zhao. In de eerste ronde werd ik door haar verrast en moest deze ronde met 0-6 aan haar laten. In de tweede ronde kwam ik 0-2 achter te staan. Toen probeerde zij een "schroef" en ik kon haar 5 seconden in de brug houden. Ik kreeg daarvoor geen punten en mijn vader gooide de Challenge. Na de Challenge gaf de scheids weer de 2 punten, maar de matpresident en de Duitse puntrechter gingen niet mee. Zo doende kreeg de CHN nog een extra punt en ik stond 0-3 achter. Ik kon dit nog ophalen en na een 3-3 stand de tweede ronde winnen. In de derde ronde kon zij mijn aanval afweren en ik kwam zo 0-1 en daarna zelfs 0-3 achter te staan. In de verblijvende 15 seconden kon ik dat niet meer inhalen. De Chinese behaalde de bronzen medaille. Er had dus meer ingezeten dan een 17 plaats.

Tijdens de wedstrijd tegen MEX  

13-09-2011

Zo ik ben gewogen. Ik woog 47,9 kg en ik moet morgen mijn eerste wedstrijd tegen MEX. Hier in Istanboel heb ik ook Isabel weer gezien zij start ook in de 48 kg en moet morgen tegen FIN. Eens kijken wat het oplevert. Ik heb er in ieder geval zin in en ik zal alles geven om deze partij te winnen.

Isabel en ik

12-09-2011

Vanavond om 9:00 uur zijn we in ons hotel in Istanboel gearriveerd. Het was een lange dag reizen. Hier in Istanboel hebben ze ons naar een verkeerd hotel gestuurd. Daar hebben we 1 en 1/2 uur moeten wachten voor dat ze ons naar het juiste hotel hebben gebracht. Hier meteen het bed in. Morgen is wegen.

03-09-2011

Sinds woensdag zijn we weer terug in Nederland. Om 18:00 kwamen we thuis aan. Het was een goede trainingsstage met een hoop trainingspartners. Nu nog een weekje en dat gaat het naar Istanboel voor het WK dames. We vertrekken op maandag 12/09 en ik moet op woensdag 14/09 worstelen. In de 48 kg klasse zijn 42 deelnemers aangemeld. Dat wordt heavy. Je kunt het WK volgen door op het logo te klikken.

27-08-2011

Vandaag is een rustdag. Wij gaan de stad in. Tot nu toe hebben we goed getraind.

De trainingsgroep in Zweden.

22-08-2011

Vanmorgen om 7:00 uur ben ik samen met Ayoub naar Klippan (SWE) vertrokken. Hier zal ik aan een internationaal training camp deelnemen. We zijn vanmorgen met de auto vertrokken en rond 18:00 zijn we in Klippan gearriveerd. Nemen nog deel aan dit camp: GER, HUN, NOR, SUI, KAZ, ESP, ARG en natuurlijk SWE. De leiding van dit camp valt onder Fari Besarati (SWE).

Fari Besarati

20-08-2011

Deze nacht om 02:00 uur is onze Emo overleden. Hij werd gisteren geholpen aan zijn oogjes. Het was maar een kleine ingreep en toch is hij deze nacht gestorven.

R.I.P. Emo  23/07/2003 - 20/08/2011

23-07-2011

Out! Dit jaar geen WK junioren voor mij. De spuit heeft niet voldoende gewerkt, ik kan nog altijd niet worstelen zonder pijn. We hebben dus besloten om niet op het WK junioren te starten. Eerst nu volledig herstellen en het WK dames in Istanboel voorbereiden. Deze vind plaats op 14 september en is meteen ook het eerste kwalificatietoernooi voor London 2012. Het is wel balen want ik was goed op dreef. Maar ja het WK dames is belangrijker dan het WK junioren.

Je kunt het WK junioren volgen door op het logo te klikken      

21-07-2011

Meteen na het EK ben ik met de voorbereidingen op het WK junioren in Boekarest (ROU) begonnen. Vorige week liep ik een slijmbeursontsteking in mijn linker schouder op. Ik heb dus rustiger aan moeten doen, maar het werd niet beter. Gisteren een echo gemaakt en vandaag heb ik een spuit tegen de pijn in mijn schouder gekregen. Dit was ook erg pijnvol. Dinsdag 26/07 zullen we naar Roemenië vertrekken, als het beter met mijn schouder gaat en ik zonder pijn kan worstelen. Ik zal in de 51 kg starten, wegen zal woensdag zijn en worstelen op donderdag. Omdat ik op het WK dames in september weer 48 kg moet starten, hebben we besloten om voor het WK junioren niet af te trainen.

25-06-2011

We zijn weer terug uit Zrenjanin (SRB). Geen medaille deze keer voor mij. Ik begon mijn toernooi goed met een snelle touché overwinning tegen de Persico (ITA). Daarna moest ik tegen één van de favorieten Livach (UKR), deze partij kon ik op punten (2-0 en 2-1) winnen. In de halve finale kwam ik niet aan Nina Hemmer (GER) voorbij. Nina had een superdag vrijdag, zij kon al Jeppson (SWE ), Leorda (MDA) en Vuc (ROU) verslaan om in de halve finale de komen. Niet dat ik kanslos was, maar Nina lukte alles die dag. Ik verloor de eerste ronde met 1-3 en kwam in de tweede ronde 2-0 voor te staan, door een moment niet op te letten kwam ik in een gevaarlijke situatie terecht. Nina kreeg hiervoor een 2 en een 1, dus weer 2-3 op voorsprong. Ik moest dus nog een punt scoren en risico nemen en zo ging ik 3 seconden voor tijd nog op touché verliezen. In de match om brons verraste mij de ROU door mijn eigen aanval af te vangen, ik kon me uit deze situatie niet meer bevrijden en verloor ook deze wedstrijd op touché. Balen! Ik kon mijn site jammer genoeg niet eerder bijwerken, we hadden geen internet.

14-06-2011

Over een week is het zover. Volgende dinsdag vertrek ik met Ayoub en mijn vader naar Zrenjanin in Servië. Daar vind het EK voor junioren plaats. Twee jaar geleden werd ik in Zrenjanin Europees kampioen bij de cadetten, misschien is dit wel een goed omen. Met mij zijn er 16 meiden in 48 kg gemeld. Favorieten zijn Samkova (RUS), Safarli (AZE) en Livach (UKR). Maar ja, ook dat zullen we zien. Donderdag 23/6 is wegen en vrijdag 24/6 moet ik worstelen. Je kunt het EJK volgen door op het logo te klikken.

09-06-2011

Vandaag antidopingcontrole thuis op bezoek gehad. Ik was net een kwartier van tevoren na de WC geweest en zo werd het een moeilijke controle. Na 2 uur en 6 glazen water was het in order en kon ik genoeg in het derde potje plassen. Omdat ik al begonnen ben met aftrainen voor het EK junioren in Servië was het balen, want na die 6 glazen water zat ik weer boven de 51 kg. Maar ze zeggen dat dit na 2 - 3 dagen weer eraf was. We zullen zien.

23-05-2011

Zo we zijn weer terug. Gisteren middag zijn we in Düsseldorf geland en rond 15 uur waren we weer thuis. Nu begint de intensive voorbereiding op het junioren EK in Zrenjanin (SRB). Dit vind plaats van 20 tot 26 juni. Ikzelf zal in de 48 kg klasse gaan worstelen en mijn wedstrijden zijn op vrijdag 24/06 (weging 23/06).

19-05-2011

Vandaag is dus een rustdag. Vanmorgen zijn we in een thermaalcenter geweest, maar na een uurtje moesten we weer het bad uit. We waren niet rustig genoeg.

 

Het thermaalbad.

18-05-2011

Weer een dag voorbij. Vanmorgen om 7:15 uur op het strand gaan rennen, daarna om 10 uur gaan fietsen en vanavond op de mat. Morgen hebben we weer een rustdag.

17-05-2011

Vanmorgen stond om 7:15 weer zwemmen op het program. Daarna om 10 uur stond kanoën aan. Dit was een echte avontuur. De Spanjaard die met ons mee ging, is bijna gek geworden. Om 18 uur hebben we een circuit conditie gedaan.

16-05-2011

Vandaag hadden we weer een rustdag. Vanmorgen even in de sauna en vanmiddag was er tijd voor een ijsje.

De Duitse bondscoach "Helmi" met ijsje en Holland-pet.

15-05-2011

Weer een dag voorbij. Vanmorgen zijn we gaan lopen op het strand in het zand. Om 10 uur zijn we weer gaan fietsen en vanavond hebben we circuittraining gedaan.

   

Tijdens het circuittraining

14-05-2011

Verder met de trainingsstage. Vanmorgen om 7:15 uur met sen allen weer het koude zwembad in. Daarna om 10:00 uur in de krachtruimte en vanavond nog 2 en een half uur op de mat. Het was een zware dag, maar we hebben goed getraind. Helmi en mijn vader waren tevreden.

Tijdens de krachttraining

13-05-2011

Vandaag hadden we een rustdag. Massage en toch even naar het strand, stond op het program.

 

12-05-2011

Dag 2 zit erop. Vanmorgen om 7:15 uur heb ik met het gummitouw moeten werken op het strand. Dat was erg vermoeiend. Om 10 uur hebben we een circuittraining gedaan en vanavond hebben we geworsteld. Het was een zware dag. Deze middag hadden de mensen hier voor ons een BBQ gehouden. Dat was lekker.

   

11-05-2011

Gisteren hebben wij een voetbalspel gedaan en vandaag is de stage dus echt begonnen. Vanmorgen om 7:15 moesten we 30 minuten zwemmen. Brr, het water was echt koud! Om 10 uur zijn we 2 uur gaan fietsen. Dit was een ramp, omdat de fietsen niet goed waren. Of ze hadden geen remmen, of ze remden altijd. Sommige (ik ook) hadden geen versnellingen. Maar ja we hebben toch rond de 60 km gefietst. Om 18 uur vanavond gaan we krachttraining doen.

      

10-05-2011

Vanmorgen vroeg zijn mijn vader en ik samen met het Duitse team naar Murcia (ESP) voor een trainingsstage van 12 dagen vertrokken. Het zal een algemene conditie trainingsstage worden.

24-04-2011

We zijn net terug van het 41. Paastoernooi in Utrecht. Ik ben in de 51 kg klasse gestart. Gisteren moest ik eerst tegen Agnieszka Rakoczy (POL). Ik won tegen haar op touché. Daarna moest ik tegen de Duitse Katrin Henke, tegen haar won ik op punten in 2 rondes 2-0 en 6-0. Vandaag won ik eerst tegen de FRA Marion Chateau met technisch overwicht 6-0 en 6-0. In de finale moest ik tegen Wendy Martinez uit Mexico. Ik kon ook de finale winnen en met 4-0 en 5-0 werd het dus goud voor mij. Ook kreeg ik de stijlprijs voor beste worstelaar bij de vrouwen toegekend. Een sportief geslaagd Paasweekend!

     

Tegen de Poolse A. Rakoczy                   Tegen de Duitse K. Henke                    Tegen de Franse M. Chateau

 

       Het podium met de 2 Mexicanse.

16-04-2011

Het is nu meer dan een maand geleden, dat Japan door een zware aardbeving en een alles verwoestende tsunami werd getroffen. 28.000 mensen zijn bij deze natuurramp om het leven gekomen. Ikzelf was al 2 keer in Tokyo voor een trainingsstage en kon zo kennis maken met de Japanners. Het zijn hartstikke vriendelijke en gastvrije mensen met een grote discipline. Het Japanse worstelteam trainde op het moment van de aardbeving in Tokyo en de meiden waren dus "veilig". Tokyo heeft geen grote schade opgelopen, maar iedereen heeft wel een familielid, vriend of bekende door deze ramp verloren. Ik steun ook de actie "Help Japan" en vraag jullie dan ook om Japan te steunen.

 

07-04-2011

Yes !!! Hip hip hoera !!! Vandaag mijn rijexamen gehad en meteen geslaagd. Ik mag nu auto rijden !!!

01-04-2011

Onterecht verloren tegen Melanie Lesaffre (FRA). Melanie goed voor brons op het EK 2010, wint uiteindelijk de wedstrijd 0-1 en 1-2. Maar in de eerste ronde maak ik de 1-1 in de laatste seconde. Na discussie met de matpresident bevestigt de scheidsrechter dat ik de ronde met 1-1 heb gewonnen (laatste punt) en daarna voor begin van de tweede ronde draait de matpresident het weer om. Omdat de tweede ronde begon, mochten we ook geen challenge meer gooien. We hebben de wedstrijd op de FILA site (Web TV) bekeken en de 1-1 was wel in de tijd, dus de eerste ronde was voor mij. Als ik het vervolg van Lesaffre zie, winnen van POR en dan verliezen tegen UKR door blessure, daarna in de herkansingen tegen Nina Hemmer (GER) niet meer kunnen worstelen, had er veel meer ingezeten. Maar dat is het lot van de kleine worstellanden. Een EK om snel te vergeten!

De sporthal in Dortmund, de Westfalenhalle.

30-03-2011

Zo we zijn in Dortmund (GER). Gisteren middag zijn we op bestemming gearriveerd. We hebben gisteren nog getraind. Gisteren avond op tijd na bed, vanmorgen om 08:30 weer eruit en om 10:00 uur nog een keer getraind. Na de training vanmorgen was ik 47,9 dus goed voor de weging vanavond. De wedstrijden beginnen morgen om 14:00 uur. Ik probeer jullie op de hoogde te houden

24-03-2011

Volgende week is het zover. Het EK 2011 zal in Dortmund (GER) plaatsvinden. Wij vertrekken op dinsdag naar Dortmund en blijven tot zaterdag. Woensdag is de weging en donderdag moet ik worstelen. Ik start in de 48 kg klasse en er zijn tot nu toe 23 aanmeldingen. Je merkt dat de Olympische Spelen eraan komen want 23 deelnemers is erg veel voor een EK. Maar om op het WK te kunnen starten moet je op het EK gestart zijn. Dus wie in september 2011 in Istanboel zich wil kwalificeren moet op het EK gestart zijn (of iemand anders van zijn land). Dus op het WK kun je 35 deelnemers in de 48 kg verwachten.

Gisteren ook op controle voor mijn pink geweest. Volgens de artsen is er een verbetering . Heb een spalk gekregen om mee te worstelen.

20-03-2011

Slecht nieuws! Gisteren tijdens de training ben ik met mijn pink in de mat blijven hangen. In het ziekenhuis werd een botsplinter vastgesteld. Normaal zou je moeten pauzeren, maar dat zit er even niet in. We zijn vol op in de voorbereiding naar het EK. Dus vingers bij elkaar tapen, op de tanden bijten en door! Maar het doet wel erg pijn.

13-03-2011

Gisteren hebben nog een foto uit Colorado Springs ontvangen.

De trainingsgroep in Colorado Springs (USA)

12-03-2011

We zijn weer thuis! Niet zoals geplant maar iets vroeger zijn we naar huis gekomen. We zijn samen met Sharon al op woensdag terug gekomen. De meeste landen vertrokken al op woensdag en zo waren geen partners meer voor mij in Klippan.

06-03-2011

Vijfde plaats in Klippan (SWE). Mijn eerste wedstrijd was gisteren tegen E. Melita (ARG). Deze wedstrijd heb ik op punten gewonnen. Daarna kreeg ik met P. Bermodez een andere Argentijnse. Ook deze partij kon ik op punten winnen. In de halve finale moest ik tegen Iwona Matkowska (POL). Iwona is op dit moment de "vrouw in form", zij wist al in Colorado Springs (USA) en in Tourcoing (FRA) de gouden plek te halen. Ik verloor mijn partij op punten. Voor het brons moest ik vandaag tegen Patimat Bagomedova (AZE). Ook deze partij heb ik op punten verloren. Uiteindelijk een vijfde plaats dus voor mij. Sharon verloor haar eerste partij tegen Joanna Styslo (NOR) en haar tweede partij tegen een andere NOR, Janne Wollmann. Zij was erg onder de indruk van een internationaal FILA toernooi, maar het was voor haar ook de eerste keer. We blijven nog tot zaterdag in Klippan en nemen deel aan het trainingskamp samen met POL, ZWE, AUT en JPN

03-03-2011

Eind deze maand is in Dortmund (GER) het EK. Ik zal op donderdag 31-03 in de 48 kg klasse uitkomen. Vanuit Landgraaf zal er een bus rijden. Deze brengt jullie naar Dortmund, waar jullie een uur voor begin van de wedstrijden zullen zijn. Na de finales brengt hij jullie weer  terug naar Landgraaf. De prijs is 10 € per persoon exclusief entreekaartje. Als jullie interesse hebben om mee te rijden, neem dan contact op met Jan-Willem Heinrichs. Er zijn nog plaatsen vrij. Contactadres: jwheinrichs@home.nl

03-03-2011

Vanmorgen samen met Ayoub, Sharon Winter en scheidsduo Jan en Ron naar Klippan (SWE) vertrokken. Zaterdag zal ik daar aan de Lady's Open deelnemen. Vanaf volgende maandag is er ook nog een trainingsstage met SWE, POL en MGL. Op zaterdag 12/03 komen we weer terug naar NED. Mijn vader gaat deze keer niet mee, omdat hij geen vrij op zijn werk krijgt.

24-02-2011

Maandag was ik in Tongeren (BEL) voor een MRI scan van mijn knie te maken. Gisteren was ik met de DVD naar de chirurg voor te weten wat er doen valt. Dr. Van Heemert zegt dat niets gedaan moet worden, de meniscus is in order en een ingreep is niet nodig. De pijn komt van overbelasting en normaal moet ik rust pakken. Maar dat gaat niet, over 4 weken staat het EK in Dortmund( GER) op het program. Dus even op de tanden bijten.

10-02-2011

Zo de donderdag zit erop. Wij hebben vanmorgen en vanmiddag getraind. Vanmorgen stond de training onder de leiding van Terry Steiner (USA) en vanmiddag onder de leiding van Jan Godlevski (POL). Vanmorgen was een harde training en vanmiddag viel het mee.

Tijdens de training vanmorgen.

09-02-2011

Vanmorgen hebben een rustige training gedaan. Op band rennen en daarna nog een kwartier op de mat op de grond werken. En deze middag zijn we gaan shoppen. Dus min of meer een actieve rustdag.

08-02-2011

De tweede dag van het trainingskamp zit erop. Deze middag hebben beenaanval technieken gedaan en daarna gespard (8 x 4 min). Langzaam wennen we aan de "dunne lucht". Morgen vroeg is er weer een training en middags is regeneratie. Wij kan een beetje de buurt verkennen (shoppen!!!).

Jaqueline en ikzelf hebben nog altijd een beetje last van ons knie.

08-02-2011

Vanmorgen hadden weer mattraining en weer werken op de grond. Helmi en mijn vader besteden er veel tijd aan. Maar ik wou even jullie aandacht voor iets anders. Op 2 maart zijn de verkiezingen "Provinciale Staten" en daar wou ik jullie vragen op Wiel Heinrichs van het CDA te stemmen. Hij en zijn familie steunen mij in mijn doen. Als hij weer in het "Provinciale Parlement" gestemd wordt zou dit ook voor mij een goede zaak zijn. Voor Zuid Limburg staat hij op lijst een plaats 8 en voor Noord Limburg staat hij op plaats 48. Voor meer informatie klik op zijn foto (website) en op het logo (hyves) van het CDA.

                          

Wiel Heinrichs CDA - lijst 1 plaats 8 (Zuid Limburg) en plaats 48 (Noord Limburg)

07-02-2011

Gisteren hadden we een rustdag. Iedereen heeft zich laten masseren en we zijn de stad in geweest. De coaches en Heinz de fysio waren bij Terry Steiner uitgenodigd om het US evenement van het jaar de kijken de "Superbowl". Vandaag hebben 2 keer getraind, deze morgen een spel en krachttraining en deze middag waren we op de mat. Op de mat hebben we op de grond gewerkt, dat kwam even goed uit.

05-02-2011

Zo het toernooi is afgelopen. Mijn eerste wedstrijd heb ik tegen Lampe (USA) op punten verloren. Daarna heb ik tegen Bernardes (USA) op touché gewonnen en mijn laatste partij heb ik tegen Erdenesukh (MGL) met technisch overwicht verloren. De MGL was te sterk, maar tegen Lampe was meer mogelijk. Ik heb mijn wedstrijden op de grond verloren. Het was heel vermoeiend, al na 1 minuut worstelen was je naar lucht aan het happen. Morgen hebben we een rustdag met Sauna en massage en maandag beginnen we te trainen.

De competiezaal.

04-02-2011

We zijn gewogen. Ik heb een vrije ronde en daarna moet tegen de winnar tussen Lampe (USA) en Kaladzinskaya (BLR).

04-02-2011

Hip hip hoera onze tassen zijn daar. Vanmorgen na de training stonden ze bij de receptie. Deze nacht hebben ze ons de trainingspullen uit de droger gestolen. We hadden al geen spullen, we dachten we gaan ze wassen en nu zijn ze weg. Ongelofelijk! de rest is wel goed, top trainingsmogelijkheden, goed eten en aardige mensen. Mijn gewicht is ook OK. Ik woog na de training 49,7 kg en moet 48 + 2 kg zijn. Straks om 14:30 (USA) is weging.

Hier heb je een zicht op de trainingshal

 

03-02-2011

Trouwens als je op de camera klikt kun je de wedstrijden live zien. 

03-02-2011

Vanmorgen hebben we onder de leiding van Terry Steiner (USA) getraind. Het was niet zo zwaar, alleen liggen we hier op meer dan 3.000 m hoogde en de lucht is hier echt dun. Dat merk je wel tijdens het trainen en daar moeten je even aan wennen. We kregen ook vanmorgen te horen dat onze koffers nog in Frankfurt stonden en dat ze vanmorgen zijn opgestuurd. Als alles goed is krijgen we ze vanavond of vannacht.

Tijdens de training met een trainingspartner uit MGL

03-02-2011

We komen net van het ontbijt terug. Een gedeelte van de groep heeft vanmorgen de koffers mogen ontvangen. Alleen 3 wachten nog altijd op het koffer: Jaqueline, mijn vader en ikzelf. Nu is het niet meer leuk en wij kunnen er niet meer om lachen. Laten we hopen dat ze er vanavond zijn. Gisteren naar de training en vanmorgen voor het ontbijt moest ik nog 400 gr, dus dat zit wel goed.

02-02-2011

Vandaag de eerste keer hier getraind, maar eerst zijn we de stad in geweest en hebben enkele spullen gekocht (trainingsspullen en ondergoed). Onze koffers zijn er nog niet. Van het Duitse team zijn vandaag 3 koffers en de massagematerialen aangekomen. We hebben dus goede hoop dat morgen de rest komt.

   

  Bij de receptie van het Olympic Training Center.                       Met mijn vader, Heinz de Duitse fysio en "Helmi"

02-02-2011

Zo onze eerste nacht hebben achter de rug. Gisteren was een chaotische dag, we zouden van Frankfurt naar Chicago vliegen en dan van Chicago naar Colorado Springs. In Frankfurt kregen we te horen dat Chicago dicht was en zo zijn we naar Washington uitgeweken. Onze aansluiting van Washington naar Colorado Springs werd gecanceld (slecht weer), dus zijn we naar Denver gevlogen. Last but not least dan van Denver naar Colorado Springs, waar we dan 23:00 uur US tijd geland zijn. Een tweede groep kwam met een vliegtuig later om 23:30 uur binnen. En toen? Surprise, surprise; onze koffers waren er niet! Zo doende zitten we nu hier zonder spullen, alleen de spullen die we aan hadden. We hopen dat onze koffers vandaag komen.

02-02-2011

We zijn in Colorado Springs gearriveerd. Na 26 uur vliegen en wachten en weer vliegen zijn we er eindelijk. Het is hier nu 0:50 uur en we gaan meteen slapen.

30-01-2011

Dinsdag 1/2 is het zover, samen met het Duitse team vliegen naar Colorado Springs (USA). Eerst gaan we met de trein naar Frankfurt, dan naar Chicago en laatst naar Colorado Springs. Op zaterdag 5/2 start ik bij het "Dave Schultz" toernooi in de 48 kg. We blijven in USA tot 12/2 en trainen nog een week met US ploeg.

25-01-2011

Dinsdag ben ik geslaagd voor mijn theorie-examen. Nu nog het praktijkexamen en dan heb ik mijn rijbewijs.

23-01-2011

Vanavond terug gekomen van de eerste trainingsstage van 2011 in Anger (GER). We hebben goed getraind en de sfeer was ook super. Toen ik thuis kwam, lag er een brief van het NOC-NSF. Ik heb nu een officiële status gekregen, "High Potential". Dit is geweldig en ik ben super blij.

16-01-2011

Vanmorgen heeft mijn vader mij naar Dormagen gebracht. Van hieruit rijden we met een busje naar Anger. Dit ligt in het Duitse Beieren. Het wordt mijn eerste trainingskamp van 2011. Samen met de Duitse ploeg zal ik onder de leiding van de Duitse bondscoach Helmi een week lang trainen. Bedoeling was om ook langlaufski te doen, maar er is geen sneeuw meer, er zal dus veel op de mat getraind worden. Op zondag 23/01 komen we terug en daarna vertrek ik samen met vader op 01/02 naar Colorado Springs (USA), waar ik aan het Dave Schultz toernooi zal deelnemen. 2011 wordt een druk jaar met veel internationale trainingskampen. Daarnaast probeer ik natuurlijk ook nog mijn opleiding te volgen en positief af te sluiten. Het is best wel veel, maar ik wil naar London!!!

2011 wordt trainen, trainen en trainen !!!

01-01-2011

          

 

ar