Nieuwsarchief 2012:

 

Home

Nieuws

 

 

24-12-2012

Het jaar gaat ten einde. Voor mij niet zo een geweldig jaar, kwalificatie OS niet gehaald, zware blessure opgelopen, lange revalidatieperiode achter de rug. Op na 2013 !!!

Ik wens iedereen prettige feestdagen en een gezond en gelukkig 2013 toe !!!

07-12-2012

Sinds maandag ben ik weer op de mat aan het trainen. Nog maar techniek, want ik mag mijn schouder nog niet belasten, maar het voelt goed en het doet geen pijn (behalve spierpijn). Vandaag kreeg ik ook te weten dat NOC*NSF me individueel gaat steunen en niet meer het NED worstelen in zijn geheel. Wat dit inhoud is nog onduidelijk, maar ik hoop hier snel meer uitleg over te krijgen. Wat zeker is, is dat het budget behoorlijk is ingekort en we het met minder geld moeten doen. Zal mijn vader het programma moeten aanpassen. Maar het belangrijkste is dat ik weer op de mat was en dat mijn schouder het goed doet.

26-10-2012

Hoogtepunten van het damesworstelen op de Olympische Spelen 2012 in London. Klik op het icoontje  

26-09-2012

Gisteren is Semir Waauff overleden. Semir is net 26 jaar oud geworden. Semir heeft nog samen met mij op de jeugdploeg van KSV Simson geworsteld. Samen zijn we Nederlands Kampioen in de jeugdcompetitie geworden. Bij zijn moeder en zusje waar hij nu is, hoop ik dat hij vind wat hij zocht.

R.I.P. Semir

11-09-2012

Yes! Vandaag eindexamen gedaan als beveiliger en geslaagd. Dit is een goede week! Maar ja mijn voorkeur gaat toch voor de politie, dus afwachten en hopen.

10-09-2012

Vandaag had ik een gesprek bij de politie in Heerlen. Binnenkort zal ik de testen mogen doen voor een baan bij de politie. Spannend, en ik hoop zo dat het gaat lukken.

10-08-2012

Zo het damesworstelen op de Spelen is geweest. Met mijn vader was ik in London en heb daar de 48 & 63 kg klasse gezien. Het was gewoon geweldig. Een volle zaal, een super sfeer (met heel enthousiaste Japanners) en prachtige wedstrijden. Op de avond zijn we nog met "Helmi" de Duitse bondscoach in het "Duitse huis" geweest. Het was een geweldige dag. "Laat Rio 2016 maar komen". Klik hier om de resultaten te bekijken.

48 kg: zilver: M. Stadnyk (AZE) - goud: H. Obara (JPN) - brons: C. Huynh (CAN) en C. Chun (USA)

 

09-08-2012

De Puppies zijn er. Vandaag hebben we onze 2 nieuwe puppies gekregen. Het zijn sharpei's en we hebben een zwarte teefje Yara en een bruine reutje Lou. De buren hadden dan ook ons huis versiert.

      

Lou en Yara                                           

27-07-2012

Gisteren ben ik in de Bergmankliniek in Naarden geopereerd. Dr. H. van der Hoeven heeft mijn schouderkapsel gehecht en met 4 ankers weer vastgezet. Volgens hem komt was het een grotere scheur en was de operatie noodzakelijk, maar hij zegt dat alles weer in orde komt. 4 weken moet ik een armsling dragen, maar ik moet ook al meteen met bepaalde oefeningen beginnen. Het revalidatieproces zal 3 à 4 maanden duren.

         

                           Gisteren net voor de operatie.                                                                        Vandaag weer thuis.

20-07-2012

De beslissing is gevallen, ik moet geopereerd worden. Mijn schouder gaat niet beter en zo heb ik met de medische staf besloten om een operatie te ondergaan. Donderdag 26/07 wordt ik in de Bergman-kliniek  in Naarden door doctor H. van der Hoeven  opereert. Na de operatie moet ik 3 tot 4 maanden revalideren, dus WK junioren en WK dames in september zijn niet voor mij. Ik baal er echt van, maar het is niet anders. Ik had nog altijd pijn in mijn schouder en kon niet voor 100% trainen.

08-07-2012

Sinds maandag ben ik weer met intensief trainen begonnen. 10 weken voorbereiding voor het WK Junioren in Thailand. Ik hoop dat het lukt en ik aan het WK kan deelnemen.

09-06-2012

De beslissing is gevallen : geen EK Junioren voor mij dit jaar. Door mijn schouderblessure (Dobre bedankt!!) kan ik niet deelnemen aan het EK Junioren in Zagreb (SVK). Ik ga me nu concentreren op het WK Junioren in Pattaya (THA) en op het WK dames in Strathcona (CAN), beide in september. Eerst nu  volledig herstellen en dan voorbereiding, eerst op het WK Junioren op 07/09 in Thailand en daarna op het WK dames op 29/09 in Canada. Ik baal wel omdat 2012 mijn laatste jaar junioren is en ik graag nog eens voor de titel was gegaan.

12-05-2012

Vanmorgen in de uitzending "Sportarena" met Maurice Graef op TV Limburg geweest. Klik op het icoontje om de uitzending te bekijken.

11-05-2012

Helaas is er nu een einde gekomen aan mijn droom "London 2012". Maar niet getreurd, 2016 wordt mijn jaar en tot die tijd kan ik nog veel ervaring opdoen om dan daar alles te geven. Ik was nooit zo ver gekomen, als ik niet mijn 2 geweldige coaches naast me had staan. Zij hebben er ook alles aan gedaan om zo ver te komen. Mijn grootste steun is mijn familie en vrienden. Ze staan altijd voor mij klaar, ook in tijden dat ik het moeilijk had. Mijn mama en vriendjelief die mij altijd super steunden en waar ik altijd terecht kon als ik het niet meer zag zitten. Ze brachten mij aan het lachen als ik weer eens slechte zin had of als ik me niet goed voelde. Ze offerden zich zelfs op om met mij te gaan trainen. Mijn allerbeste vriendinnetje en tante, die mij aan iets anders lieten denken als het moeilijk ging en die altijd voor me duimden. Mijn oma en opa, die ondertussen al zoveel kaarsjes voor me aangestoken hebben. Willemski en Tamara en tante Tiny of course, die mij helemaal plat gooiden met super lieve sms'jes en berichtjes om mij te steunen. Natuurlijk niet te vergeten mijn sportpsycholoog Joep Teken voor zijn oppeppers. Mijn krachttrainer Casper Vos, die mij liet doorzetten als ik er geen zin meer in had. Mijn super fysiotherapeut Ben Wijkel en Ralph Moonen voor de goede behandelingen en dat ik er altijd snel terecht kon. Mijn oompie Peter Snijders, die de laatste weken tijd voor me vrijmaken kon om met mij te trainen. Mijn zusjeslief, die me altijd steunen en volgen waar ik ook ben. Mijn sjoonfamilie, die mij ook in deze tijd heel veel hebben geholpen om door te zetten en waar ik altijd mee kon praten als het even moeilijk werd. Natuurlijk ook de sportschool Life en Spirit van Danny Bronckhorst, waar ik iedere minuut van de dag kon trainen en ook de mensen van de sportschool die mij altijd motiveerden. Marcel, mijn trouwste fan. Niet te vergeten Arslanbek, die een hoop uren met mij heeft getraind. En "Bertje kroketje" voor de super hulp in Helsinki, mooi dat je er was. En "last but not least" alle familie, vrienden en bekenden die ik vergeten ben.

Al die mensen wil ik zeggen: DANK JULLIE WEL, ZONDER JULLIE WAS IK NOOIT ZO VER GEKOMEN.

Team NED in Helsinki.

09-05-2012

Hier de wedstrijden van Finland:  BUL - NED     NED - RUS    NED - ROU

06-05-2012

Geen ticket voor London voor mij. Voor de derde keer op rij brengt de loting weer alle favorieten samen. ik sta er ook weer bij en zo wist ik al, dat het een moeilijke taak zou worden. Mijn eerste wedstrijd moest ik tegen E. Yankova (BUL). Nadat ik de eerste ronde in de clinch met 0-1 had verloren, kon ik de tweede en derde ronde met 4-1 en 3-0 winnen. In de achtste finale moest ik tegen N. Fedorova (RUS). Fedorova is regerend wereldkampioene bij de junioren. De eerste ronde win ik met 3-3 (hoogste punt), de tweede ronde verlies ik met 0-1 door een rare scheidsbeslissing en de derde ronde win ik met 1-0. In de kwart finale verlies ik door een blessure in de tweede ronde op touché tegen E. Dobre (ROU). Dobre verliest in de halve finale van Olympisch kampioen Merleni (UKR) en zo waren er geen herkansingen voor mij. Gelukkig want ik had toch niet meer kunnen worstelen. Ik wil nog iedereen bedanken die mij heeft gesteund tijdens die 3 kwalificatie toernooien in BUL, CHN en FIN en ik zal nu een weekje rust nemen.

Samen met Bert Kops in Helsinki.

05-05-2012

Zo weging en loting is geweest. Mijn eerste wedstrijd moet ik morgen tegen Yankova (BUL). Opvallend is dat weer (de derde keer op rij) alle favorieten in dezelfde poel zitten. Hier het volledige tableau:

02-05-2012

Zondag avond is het dan zover, alle deelnemers voor de Spelen in London zullen dan bekend zijn. In Helsinki (FIN) vind dit weekend het laatste kwalificatietoernooi plaats. Wij vertrekken vrijdag morgen vanuit Düsseldorf (GER) naar Helsinki. Zaterdag om 16 uur is dan de weging en zondag 06/05 beginnen dan om 13 uur de wedstrijden in mijn gewicht. Dit zal dan ook de laatste mogelijkheid zijn om zich voor London 2012 te plaatsen. Ik zal weer in de 48 kg klasse uitkomen en er zijn 24 aanmeldingen in mijn gewicht. Je kunt het toernooi volgen door op de link te klikken.

29-04-2012

Weer niet gelukt. Tegen PRK op punten verloren. PRK verliest daarna tegen ROU, dus al in de eerste ronde uitgeschakeld. Een toernooi om snel te vergeten. De wedstrijd begon goed, ik kon meteen scoren, maar daarna liep niets meer. Nu nog Helsinki volgend weekend, voor een laatste kans op de Spelen in London.

28-04-2012

Zo we zijn gewogen. Morgen om 12 uur CHN tijd beginnen de wedstrijden. Ik moet mijn eerste partij tegen Sim So uit PRK. Hieronder het volledige tableau:

26-04-2012

Vandaag vertrek ik samen met Ayoub en mijn vader richting Taiyuan (CHN). Om 11:30 hebben we de trein in Aken naar Frankfurt. Hier vliegen wij om 14:40 naar Shanghai en vandaar uit verder naar Taiyuan. Morgen om 13 uur CHN tijd komen we dan in Taiyuan aan.. Wegng is zaterdag om 16 uur en de wedstrijden beginnen op zondag 14 uur (CHN tijd) - voor NED tijd - 6 uur (dus 8 uur in de morgen). Je kunt het toernooi volgen via de volgende link

22-04-2012

Nog geen kwalificatie voor mij. Heb mijn wedstrijd tegen Dobre (ROU) met 1-3 en 0-3 verloren. Heb niet slecht geworsteld en deed ook niet onder voor Dobre, alleen wist zij uit mijn acties te punten en lukt het mij net niet. Volgende week dus naar China!!!

Je kunt mijn wedstrijd tegen Dobre zien als je op het camera teken klikt

21-04-2012

Zo de weging en de loting is geweest. Makkelijk is anders, ik moet in mijn eerste wedstrijd tegen Dobre uit ROU. Dobre werd tweede op het laatste EK in de 48 kg klasse. We zullen morgen zien wat de dag brengt.

Loting 48 kg

19-04-2012

Morgen vroeg om 7 uur is vertrekken. We vliegen om 10:30 uur naar Sofia (BUL). Vandaag was dan ook de laatste training in Heerlen. Het was druk op de training. Iedereen kwam om me succes te wensen. Mensen, bedankt voor de succeswensen ik zal mijn best doen en alles geven.

De hele groep op de training.

Het  toernooi volgen kan via de volgende link:

17-04-2012

Vrijdag is het zover. Samen met Ayoub en mijn vader vertrekken we vanuit Düsseldorf (GER) richting Sofia (BUL). In Sofia vind het Europese kwalificatietoernooi plaats. Aan dit toernooi mogen alleen Europese landen deelnemen. AZE mag niemand meer sturen omdat M. Stadnyk zich vorig jaar op het WK in Istanboel al geplaatst had. In mijn gewicht (48 kg) zijn 19 deelnemers gemeld en ze zullen er ook allemaal aanwezig zijn. Nog 2 dagen trainen en nog 1,5 kg eraf halen en dan gaat het gebeuren. Zaterdag is om 16:00 uur de weging en zondag om 13:00 uur beginnen de wedstrijden.

09-04-2012

Dit weekend vond in Utrecht het jaarlijkse Paastoernooi plaats. Ik heb dit jaar niet mee kunnen doen, omdat ik tot vrijdag op trainingskamp in POL was en omdat over 12 dagen het eerste kwalificatietoernooi in Sofia (BUL) plaats vind. Sharon Winter die ook om de week in Heerlen komt trainen, is in de 52 kg  klasse bij de "weibl. Schüler" gestart. Zij behaalde hier een uitstekende derde plaats. Proficiat Sharon!!!

 

Sharon Winter

03-04-2012

Vandaag werd op TV Limburg een bericht over mij en mijn voorbereidingen uitgezonden. Je kunt dit bekijken als je op het logo van TV Limburg klikt.

01-04-2012

De eerste week trainingskamp is voorbij, morgen gaat mijn vader al weer naar huis. Ik blijf nog tot vrijdag.

Tijdens het rennen op het strand vanmorgen.

23-03-2012

Maandag vertrek ik samen met het Duitse team naar Wladylawowo in Polen. Hier zal ik 12 dagen aan een internationaal trainingskamp deelnemen. Nemen nog deel AUT, SUI, ITA, FIN, LAT, ROM, HUN, GER, FRA en uiteraard POL. Op vrijdag 06/04 kom ik weer terug. Mijn vader zal op donderdag ook naar Polen komen en hij zal tot maandag blijven. In verband met zijn werk kan hij niet langer blijven.

19-03-2012

Ook dit weekend waren de Duitse kampioenschappen. Jasmin Sefidroudi met wie ik iedere vrijdag en zaterdag train werd Duits kampioen in de 48 kg. Herzlichen Glückwunsch!

 

Alle Duitse kampioenen met bondscoach "Helmi"

18-03-2012

Dit weekend was het kwalificatietoernooi voor de Afrikaanse landen. Isabel Sambou (SEN) heeft zich kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen in de 48 kg. Isabel was in 2010 hier in Nederland en heeft bijna 2 weken met mij getraind. Felicitations Isabel!

Samen met Isabel bij ons thuis.

07-03-2012

Ik ben op een zevende plaats geëindigd. Mijn eerste wedstrijd tegen Chyrik (BLR) won ik met 1-0 en 3-0. Daarna noest ik tegen Alexandra Kogut (UKR). Kogut was wereldkampioen in 2010 in Moskou in de 51 kg klasse. Ik verlies deze partij in 3 rondes 5-5, 0-4 en 0-2. Tijdens deze wedstrijd heb ik een kleine blessure in mijn rug opgelopen. Niet erg, maar doet wel pijn. Mijn wedstrijd in de herkansingen (Kogut kwam in de finale) tegen Alexandra Engelhard (GER) kon ik niet meer vol worstelen en heb ik deze partij dan ook verloren. Engelhard haalde uiteindelijk brons. Morgen komen we terug naar huis.

  

Foto's tijdens de wedstrijd tegen Chyrik (BLR) door Jörg Richter (Duitse persfotograaf)

                                

NED - BLR

NED - UKR

 

06-03-2012

Zo de weging is geweest. Ik moet morgen mijn eerste wedstrijd tegen Vialeta Chyrik (BLR). Er zijn 17 deelnemers in mijn gewicht en de wedstrijden beginnen morgen om 14 uur.

04-03-2012

We zijn in Belgrado. Vanmorgen vanuit Düsseldorf eerst naar Wenen gevlogen en vanuit Wenen naar Belgrado. Om 14:00 waren we hier. We zijn nu in het hotel en hebben onze kamers gekregen. Edmar Abdulaev, onze scheidsrechter was al gisteren hier. Morgen ga ik 2 keer trainen en dinsdag om 18:00 uur is de weging. De wedstrijden beginnen woensdag om 14:00 uur.

01-03-2012

Vandaag te horen gekregen, dat Ayoub zijn trainercertificaat van de F.I.L.A. ontvangen heeft. Hij is dus vorig jaar in Antalya (TUR) voor het trainerexamen geslaagd en mag zich nu officieel internationale trainer noemen. Proficiat Ayoub!!!

Ayoub in Antalya (TUR)

29-02-2012

De voorbereidingen op de kwalificatietoernooien zijn volop bezig. Zondag vertrek ik met mijn vader naar Belgrado (SRB). Hier zal ik aan het EK deelnemen. Het EK telt niet mee voor de kwalificatie, maar je moet er deelnemen om aan de 3 komende kwalificatietoernooien te mogen deelnemen. Ik zal in de 51 kg klasse starten. Dat is een gewicht hoger dan ik normaal worstel, maar omdat ik al de 3 kwalificatietoernooien 48 kg moet worstelen hebben we besloten om niet voor het EK af te trainen. Ik moet op dinsdag wegen en op woensdag worstelen. De kwalificatietoernooien zijn op 22/04 in Sofia (BUL), op 29/04 in Taiyuan (CHN) en op 06/05 in Helsinki (FIN). Het eerste toernooi is alleen voor Europese landen en de 2 andere toernooien zijn voor alle landen van de wereld. Het EK volgen? Klik op het logo. Resultaten vind je hier

12-02-2012

We zijn weer thuis! Gisteren morgen tegen 10 uur waren we weer thuis. Maandag begint weer de training in Heerlen met Ayoub en Arslanbek. Colorado was super goed, nu beginnen de voorbereidingen voor de kwalificatietoernooien. Begin maart ga ik naar het EK in Belgrado (SRB) en op zondag 22/04 is mijn eerste kwalificatietoernooi in Sofia (BUL).

09-02-2012

Zo het trainingscamp zit erop. Vanmorgen nog een harde training gehad en van middag 3 wedstrijden van 3 rondes gedaan. Ik heb tegen de USA Lampe en Conder en tegen de ITA Mori geworsteld. Morgen vroeg om 5:45 uur komen ze ons ophalen en dan gaat het via Chicago en Frankfurt naar huis.

 

De trainingsgroep.

07-02-2012

Vanmorgen 2 & 1/2 uur getraind onder de leiding van Terry Steiner. Pittige training, iedereen was doodsmoe. Ik heb de hele training met Alyssa Lampe getraind.

Terry Steiner tijdens uitleg Clinch verdediging

Samen met A. Lampe tijdens zonegevecht.

 

06-02-2012

Vanmorgen samen met USA en ITA getraind. Deze middag met Jessica Medina (USA) geworsteld.

Trouwens tijdens het GR toernooi heeft mijn vader nog bij Nico Schmidt (120 KG - GER) aan de mat gezeten en hem gecoacht.

Mijn vader en Nico Schmidt (GER)

05-02-2012

Gisteren en eergisteren samen met USA en Italië getraind. Vandaag een rustdag gehad en morgen begint het internationale trainingscamp onder de leiding van de 2 US damescoaches Terry Steiner en Izzy Izboinikov.

  

Terry Steiner

Izzy Izboinikov

02-02-2012

Uitgeschakeld op Dave Schultz Memorial. Tegen de Olympische Kampioene Carol Huynh (CAN) verlies ik in 2 rondes op punten. Daarna moest ik tegen de Amerikanse Woody, deze wedstrijd had ik wel moeten winnen, maar nadat ik de eerste ronde vrij makkelijk had gewonnen was ik helemaal op. Ik kreeg geen lucht meer en kon in de volgende rondes niets meer doen. Ik verlies dus deze wedstrijd in 3 rondes en zo ben ik uitgeschakeld. Als je op dit toernooi goed wil presteren moet je 10 dagen van tevoren hier zijn om aan de "dunne lucht" te wennen. Nu nog een week trainen en daar zijn we voor naar hier gekomen. Toch balen!

01-02-2012

Zo we zijn gewogen, ik was 49,6 kg en dus goed. Morgen om 9:00 US tijd beginnen de wedstrijden. Als het goed is kun je deze live zien via de USA website. Als je op het scherm klikt je kom direct op de Dave Schultz Website en daar moeten 4 televisies zijn voor de 4 matten. Jammer genoeg weet ik nog niet tegen wie ik moet worstelen, dat horen we morgen vroeg of misschien later vandaag, ook op deze website 

Voor de "Fun".

31-01-2012

Gisteren middag en vandaag 2 keer getraind. Het gaat best wel goed alleen merk je tijdens de training dat je sneller na lucht hapt. Colorado Springs ligt op 2000 m hoogte en daar is toch minder zuurstof in de lucht. Ik woog vanavond na de training 49,4 kg dus ik ben al goed. Morgen om 14:30 US tijd is de weging en donderdag zijn de wedstrijden.

Tijdens de training deze middag.

Eerste foto's uit Colorado staan nu online. Klik op de camera 

Nog een mooie fotosite: Robbert Wijtman een Amerikaanse fotograaf met Nederlandse banden heeft een fotosite over "Dutchwrestling" gestart. Het is het begin, maar er komt zeker nog meer.

30-01-2012

We zijn in het Olympic Training Center in Colorado Springs. We zijn vanmorgen vroeg na Aken, vandaar met de train naar Frankfurt, van Frankfurt uit met een Jumbo Jet naar Denver en op het eind nog met een klein vliegtuigje naar Colorado Springs. We waren om 19:00 uur USA tijd (bij ons 03:00 uur) in het O.T.C. en op onze kamers. Morgen middag begin ik met trainen om aan de "dunne lucht" van Colorado te wennen. Nu nog snel iets eten en dan slapen.

24-01-2012

Zondag is het weer zover. Samen met mijn vader vertrek ik naar Colorado Springs (USA). Hier zal ik aan het "Dave Schultz Memorial" toernooi deelnemen. Ik start in de 48 kg klasse. Weging is woensdag 01/02 en ik worstel op donderdag 02/02. Na het toernooi verblijven we nog in het O.T.C. tot vrijdag 10/02 voor een trainingskamp onder de leiding van Terry Steiner de damescoach van USA. Hij is ook een goede vriend van mijn vader.

Terry Steiner (USA)

14-01-2012

De Russische dames bondscoach Valerie Onopko is overleden. Hij is maar 64 jaar oud geworden. Hij was de hoofdcoach van het RUS damesteam en een heel aardige man. Hij zal gemist worden in het damescircuit worstelen.

Valerie Onopko

02-01-2012

In augustus 1999 ben ik met worstelen bij KSV Simson begonnen. Na meer dan 12  jaar lid bij Simson geweest te zijn, heb ik besloten om van vereniging te wisselen. Vanaf 1 januari ben ik nu lid bij de Amsterdamse vereniging "Body Fit". Simson heeft een beleid dat zich bijna volledig op de ploegencompetitie richt en ik voelde me met mijn doelen niet meer begrepen bij Simson. Bert Kops junior die Body Fit leid, heeft me beloofd om mij te steunen, zodat ik mijn doelen kan bereiken. Hoofddoel is de kwalificatie voor de Olympische Spelen in London 2012. De vereniging heeft dan ook een veel groter medianetwerk dan Simson en via Bert hoop ik dan ook van dit netwerk gebruik te kunnen maken. Ik wil de vereniging Simson voor de 12 jaar lidmaatschap bedanken en ik zal ook niet vergeten, dat de vereniging aan de basis staat van mijn successen. Heelaas ben ik van mening, dat ik deze stap moet zetten om mijn doel te bereiken. Ik hoop dat jullie mij ook in de toekomst volgen en hoop ook in de toekomst de steunende berichten van de voorzitter Ate in mijn gastenboek te mogen lezen. Simson, nog eens bedankt voor alles en wie weet wat de toekomst nog brengt?

Uittreksel uit de krant over mijn verenigingswissel.