Nieuwsarchief 2013: 

 

Home

Nieuws

23-12-2013

23-12-2013

Het jaar 2013 gaat ten einde. Voor mij was dit geen goed jaar. Veel tegenslagen in verband met blessures. Ik heb in 2013 dan ook geen EK en WK kunnen draaien. Alleen 3 toernooien waaraan ik heb deelgenomen. 1 keer een eerste plaats en 1 keer een tweede plaats, dat waren de resultaten. Laten we dit jaar zo snel mogelijk omdraaien en hopen dat 2014 beter wordt.

Laatste zondag heb ik in Sevenum nog een worsteltraining gegeven bij een Judo selectie. Doel was om de Judoka's op de grond iets te leren en hun met de puntentelling bij het worstelen vertrouwd te maken, zodat het worstelen voor hun begrijpelijker werd. Volgens de reacties is dit goed gelukt.

Samen met de trainingsgroep in Sevenum.

07-12-2013

Ron Visser gepromoveerd als Olympische scheidsrechter. Proficiat Ron !!!

Ron Visser

30-11-2013

Geslaagd toernooi in Rio (BRA). Op de eerste dag van T. Santos (BRA) op touché gewonnen en van E. Melita (ARG) met technisch overwicht (9-0). Op de tweede dag van een andere sterke BRA, M. Graciano op punten 7-2 gewonnen. Ik ben er nog niet, maar het gaat vooruit. Een goed resultaat en goed geworsteld zonder pijn en blessures !

     

28-11-2013

Sinds maandag zit ik met het SWE team in Rio de Janeiro (BRA). Hier vind morgen en zaterdag de "Copa de Brasil" plaats. Ik zal in de 51 kg klasse starten. Straks om 19 uur is de weging en morgen en zaterdag zijn de wedstrijden. Wel een verschil aan temperatuur met Nederland, hier is het op dit moment 34°C.

23-11-2013

Helaas op punten verloren tegen S. Muradzade (AZE). Maar het voelde zo goed om eindelijk weer eens op de mat een wedstrijd te worstelen. Zoals Fari zei moet ik de komende toernooien gewoon als trainingswedstrijden zien. Ik moet weer in mijn wedstrijdritme terugkomen en dan is het resultaat niet zo belangrijk. Heb toch meer dan een jaar stil gelegen door mijn blessures. Trouwens hiervan heb ik niets meer gevoeld. Schouder en scheenbeen zijn OK. Volgende week naar Rio (BRA) !!!

20-11-2013

Morgen vroeg om 4:30 uur begint mijn trip richting Bakoe (AZE). Van uit Kopenhagen via Wenen vlieg ik samen met het SWE team naar Bakoe. Mijn vader vliegt met Frans Snijders (mijn oom) parallel van uit Düsseldorf via Istanboel naar Bakoe. In Bakoe vind het Golden Grand Prix Finale plaats. Ik zal in de 48 kg klasse starten. Mijn kwalificatie voor dit toernooi haalde ik in Sassari (ITA) door daar tweede te worden. Sassari was ook het enige toernooi waar ik dit jaar heb aan deelgenomen. Blessures, blessures, blessures. Eindelijk mag ik weer op de mat en wedstrijden draaien. Of ik goed hersteld ben ? Ja, mijn blessures zijn verleden tijd en ik kan weer gewoon trainen. Of ik fit ben ? Nog niet voor 100%, maar ik moet weer in het wedstrijdritme komen en Fari vind dat ik goed genoeg ben om aan dit zware toernooi deel te nemen. We zullen zien, ik heb er in ieder geval zin in !!!

26-10-2013

Even een korte update. Sinds 2 weken train ik nu weer op de mat. Tot nu toe gaat het goed, het been doet niet meer pijn en de conditie is ook goed. Zoals het er nu uit ziet kan ik in Bakoe (AZE) eind November starten. In Bakoe wordt het Golden Grand Prix finale geworsteld. Hiervoor heb ik me door mijn tweede plaats in Sassati (ITA) kunnen plaatsen. Van Bakoe uit gaat het meteen door naar Rio waar het toernooi "Copa Brazil" gehouden wordt. Na dit toernooi blijven we nog tot 08/12 in Rio voor een trainingskamp.

06-10-2013

Nadat ik weer eens voor bijna 3 weken thuis was, vertrek ik vandaag weer naar Klippan. Vandaag niet met het vliegtuig, maar met mijn auto, omdat er nog wat spullen mee moesten en zo heb ik ook vervoer in Zweden. Mijn been hersteld goed, maar is nog altijd niet voor 100% in orde. Als het goed gaat kan ik wel volgende week weer met de mattraining beginnen.Volgende meetpunten zijn eind november de finale van de "Golden Grand Prix" in Bakoe (AZE) en een toernooi in Rio (BRA). 7 weken dus om weer fit te worden. Ik zal er alles aan doen om mijn conditie weer op pijl te krijgen. De krachttrainingen gaan wel goed.

Zo ziet mijn scheenbeen er nu uit, nog altijd blauw en verkleurd   

08-09-2013

Vandaag heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) beslist dat worstelen ook na 2016 nog Olympisch blijft. Dit is geweldig nieuws !              Van de 95 stemmen kozen 49 voor Worstelen, 24 voor Baseball/Softball en 22 voor Squash.

03-09-2013

Het herstel van mijn scheenbeen duurt langer als de doctors hadden verwacht. Te groot was de cyste die ze moesten verwijderen. Het WK in Boedapest moet ik dus voorbij laten gaan. Balen, maar het is niet anders !

24-07-2013

Zo, de operatie heb ik gehad. Volgens de doctor is deze goed gelukt. Hij heeft een snede van +/- 5 cm gemaakt en de cyste verwijdert. 2 weken moet ik nu mijn been rusten en dan mag ik weer beginnen met trainen.

          

                                                  Voor de operatie.                                                                                       Na de operatie.

22-07-2013

Precies een jaar geleden werd ik in de Bergmanskliniek door doctor Henk van der Hoeven aan mijn schouder geopereerd. Morgen is het weer zover, ik moet weer naar de Bergmanskliniek in Naarden. Deze keer voor een operatie aan mijn rechter scheenbeen. Ik heb dus een scheenbeenvlies ontsteking. Ik loop er al een tijdje met rond maar nu deed het te veel pijn en moest er iets gebeuren. Een punctie om het vocht eruit te trekken is mislukt omdat de ontsteking te hart is. Nu wordt mijn been open gemakt en de ontsteking (bultjes) wordt verwijdert. De operatie wordt weer door doctor van der Hoeven gedaan, dus dat moet wel goed zitten. Normaal zou het naar 2 weken genezen zijn en zou ik dan weer kunnen trainen. Ik hoop maar dat ik voor het WK in september weer fit ben.

Dr. Henk van der Hoeven

25-06-2013

Meer dan 50.000 bezoekers op mijn website !!!  :-)  :-)  :-)

08-06-2013

Na een week trainingskamp in Sassari (ITA), even voor een paar dagjes weer thuis in Nederland. Woensdag ga ik weer terug naar Klippan (SWE).

Trainingsgroep in Sassari (ITA)

01-06-2013

Nadat ik 1 heel jaar niet aan toernooien en wedstrijden heb kunnen deelnemen, heb ik gisteren weer geworstelt. Golden Grand Prix van Sassari (ITA). In de halve finale heb ik tegen Sylva Felice (ITA) geworstelt. Deze partij kon ik na punten 2-0 en 2-0 winnen. In de finale moest ik tegen de tweede van het EK vrouwen 2013 Yana Stadnik (GBR). Yana komt uit UKR en worstelt nu al enkele jaren voor GBR. De eerste ronde kon ik met 6-6 winnen (hogere punt) en in de tweede ronde stond ik ook 2-0 voor. Maar een moment niet opgelet en Yana kon haar brandweergreep inzetten en zo moest ik kort voor tijd op de schouders en verloor ik deze partij. Ik ben heel tevreden over het toernooi, ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan.

Het podium van Sassari (ITA) in de 48 kg.

26-05-2013

Trainingsstage op Mallorca achter de rug. Sinds gisteren weer terug in Zweden. Maar, alleen voor korte tijd, woensdag vertrekken we naar Italië. In Sassari neem ik aan het Golden Grandprix Toernooi deel en daarna blijven we nog op Sardinië tot 7 juni voor een trainingskamp.

De volledige trainingsgroep op Mallorca.

23-05-2013

Deze middag hadden we vrij. We zijn met zijn allen naar een "Aquapark" geweest.

23-05-2013

Gisteren een potje Beachwrestling gedaan.

22-05-2013

Gisteren stond paddelen op het program. Pfffffff !!! Staande op een surfplank de zee in en paddelen !!

Het "paddelteam"

21-05-2013

Sinds woensdag zit ik samen met het Zweedse team in Mallorca voor een trainingsstage. Rennen, zwemmen, fietsen, krachttraining en natuurlijk worstelen staan op het program.

Fredrika Petersson - Sofia Mattson - Henna Johansson - Jenny Fransson - Ikzelf

Na de krachttraining

10-05-2013

"Today is the day" !!! Samen met vriendjeslief Michel vanuit Eindhoven richting Klippan (SWE) vertrokken. Rond 17 uur hoop ik in Zweden op bestemming te zijn. Michel vertrekt dan op maandag weer naar huis en ik vertrek woensdag samen met het SWE Team naar Spanje voor mijn eerste trainingskamp onder leiding van Fari.

Voor het inchecken op vliegveld in Eindhoven.

21-04-2013

Ik ga naar Klippan (SWE). Niet voor een toernooi, nee ik zal van Klippan mijn thuisbasis maken. Tot aan de Spelen 2016 in Rio zal ik samen met het SWE Team trainen. De dagelijkse trainingen staan onder de leiding van de SWE bondscoach Fariborz Besarati (Fari). Deze week ben ik met mijn vader in Klippan geweest en hebben we alles met Fari besproken. In de week van 6 mei zal ik naar Klippan "verhuizen" en dan deel uit maken van het SWE program. Spannend !!!

Fariborz Besarati (Fari)

06-04-2013

Met het voorstellen van de Limburgse bus "Rio 2016" is het avontuur Olympische Spelen 2016 van start gegaan. En ja hoor, ik sta erop. Hoe cool is dat ? Vet cool !!

De Limburg Olympic Bus Rio 2016 !!!

12-03-2013:

Toch geen EK voor mij. Voorbereiding was goed verlopen, schouder was OK, maar tijdens het strekken op een training in Dormagen (GER) een ribkneuzing opgelopen. :-( !!! Flinke pijn en moeilijk adem halen. We hebben dus besloten om het EK af te zeggen. Balen !!!

16-02-2013

Maar ook is er goed nieuws. Mijn schouder houd, de trainingen gaan goed en ik zal op het EK in Tbilissi (GEO) meedoen.

16-02-2013

Vandaag met de voorzitter van de Nederlandse worstelbond, Hans Galesloot in Utrecht geweest. Daar hebben we aan het radioprogramma "Spijker met koppen" deelgenomen. Dit was wel leuk.

Tijdens de live uitzending 

16-02-2013

Als gevolg van de gebeurtenissen is de Heer Martinetti als voorzitter van de FILA terug getreden.

12-02-2013

Wat een verassing. IOC wil worstelen vanaf 2020 van de Spelen weren. Dat had niemand zien aankomen, er werd zelfs erover gesproken dat alle 7 damesgewichten Olympisch zouden worden. En nu dat ! Als ze dit doortrekken zou dit wel eens de doodsteek voor het worstelen kunnen betekenen. De reacties vanuit de hele wereld zijn fel. Lees het persbericht van het IOC door op het icoon te klikken 

16-01-2013

Planning was om in februari in Klippan (SWE) mijn eerste toernooi te spelen, maar de artsen vonden het nog te vroeg. In maart is het EK in Tbilissi (GEO), daar zal ik dan mijn eerste toernooi na de operatie doen. En meteen het EK !!!

02-01-2013

Zo de jaarwisseling is achter de rug. 2012 was voor mij een jaar met Ups en Downs. Een goede 7 plaats op het EK in de 51 kg klasse en het behalen van mijn "beveiligers diploma" waren de positieve momenten. Daar tegenover stond dat ik tijdens het laatste kwalificatie toernooi voor de Spelen in Finland een zware schouderblessure ben opgelopen en mede daardoor me niet kon kwalificeren voor de spelen. Door de noodzakelijke operatie liep ik ook nog eens het EK en WK junioren mis en kon ik ook niet aan het WK dames in CAN deelnemen. Ook werd ik bij de politie afgewezen (psychologische redenen !?!). Dus een jaar om snel af te sluiten en een nieuwe cyclus beginnen met oog op Rio 2016.

Een gezond en gelukkig 2013 voor iedereen !!!