Nieuwsarchief 2014: 

 

Home

Nieuws

 

 

 

 

 

 

22-11-2014

Deelgenomen aan de Duitse kampioenschap voor ploegen met het Team NRW (Nordrheinwestfalen). We zijn uiteindelijk tweede geworden. De finale hebben we tegen het Team SBD (Südbaden) 14-14 gelijk gespeeld, maar omdat SBD 5 wedstrijden hebben gewonnen en NRW maar 4 is SBD Duits kampioen en NRW tweede. Ik heb al mijn 4 wedstrijden gewonnen, 3 in de voorrondes en ook de finale partij.

Samen met Team NRW.

09-11-2014

Gisteren aan een damestoernooi in Berlijn deelgenomen. Ik ben in de hogere gewichtsklasse tot 53 kg gestart. 13 deelnemers in deze klasse. Eerste wedstrijd tegen Dorina Bulari (CZE) met 10-0 gewonnen, ook de tweede wedstrijd tegen Vanessa Nussberger (SUI) met 10-0 gewonnen. In mijn derde wedstrijd moest ik tegen Justina Respondek (POL), ook deze partij met 10-0 gewonnen. In de halve finale moest ik tegen Anna Lukasiak (POL). Nadat ik de eerste ronde nog met 1-0 had gewonnen, begon ik in de tweede ronde het gewichtsverschil te voelen. Deze partij verloor ik met 4-1 punten. De match voor brons tegen Nathalie Rieser (SUI) kon ik dan weer met 11-1 winnen. Lukasiak versloeg een andere Poolse en werd dus eerste. Tevreden met dit toernooi !!!

Derde plaats in Berlijn.

04-10-2014

Laatste dinsdag vergadering gehad met NOC*NSF. In woorden te beschrijven hoe ik me nu voel is heel moeilijk. Boos, verdrietig, teleurgesteld. Had ik in mijn voorbereiding naar het WK iets anders moeten doen? Nee, ik heb alles gedaan om op het WK klaar te zijn! Was het genoeg? Nee, top 8 was vereist, dat is dus niet 9de zoals ik geëindigd ben. Consequenties : NOC*NSF kan mij niet langer financieel steunen. Waar ik dus heel verdrietig van ben. Nu moet ik een weg vinden om toch volgend jaar door te kunnen gaan. Hoop is t enigste wat ik nog heb!

Toch nog een paar foto's van op het WK ! Thank you Robbert Wijtman !!!

        

     

11-09-2014

Het WK 2014 is voorbij en we zijn weer terug in Nederland. Ik behaalde uiteindelijk een  negende (9) plaats in de 48 kg klasse. Deze klasse was met 32 deelnemers weer de sterkste klasse. Of ik te vrede ben ? Moeilijk te zeggen. Mijn worstelen was goed, tegen T. Benie (CIV) won ik op touché en tegen I. Leorda (MDA) verloor ik op punten. Doelstelling was om in de top 8 te eindigen; dus net gemist !

De sporthal in Tasjkent (UZB).

 

06-09-2014

Morgen is het zover. Samen met Frans en mijn vader vertrek ik vanuit Düsseldorf naar Tasjkent. We zullen daar tegen 01:30 in de nacht aankomen. Wordt een lange dag morgen. Maandag middag is dan nog een training samen met SWE team en dinsdag is de weging. Vandaag woog ik 48,8 kg,  dus 8 ons moeten er nog af. De wedstrijden zijn dan op woensdag, begin is om 9 uur UZB tijd (hier 6 uur vroeg). Mijn voorbereiding was goed en ik heb er zin in. Op dit moment is er nog geen link beschikbar om de wedstrijden live te zien, maar dat zal zeker nog op de FILA website komen.

28-08-2014

Laatste stappen in voorbereiding op het WK in Tasjkent (UZB). Op dit moment hebben wij een trainingsstage in Klippan. Hier bereid ik me voor op dit belangrijke toernooi. Het nationale team van Columbia is ook hier in Zweden. 2 à 3 keer trainen per dag staat aan. Harde weken, maar een goede voorbereiding voor het WK. Op zondag 07/09 vliegen we naar Oezbekistan, op dinsdag is wegen en op woensdag zijn de wedstrijden. Ik start zoals altijd in de 48 kg klasse.

De trainingsgroep in Klippan.

27-07-2014

Op de FILA Site een mooie foto van Bakoe. Tegen de n° 1 van de wereld Mariya Stadnik (AZE) :

26-07-2014

De loting gisteren viel dus niet mee. In de eerste wedstrijd moest ik tegen de nummer 1 van de wereld Mariya Stadnik (AZE). Na een goede wedstrijd heb ik deze partij uiteindelijk toch op touché verloren. Omdat Stadnik tot in de finale kwam, kreeg ik dus een herkansing. Hier moest ik tegen de nummer 1 uit Azië, Tatyana Amanzhol (KAZ). Ook hier heb weer een goede wedstrijd gedraaid, maar toch op punten verloren. Voor mij was het belangrijk om wedstrijden de draaien, omdat ik mijn wedstrijdritme moet verhogen. Daarvoor waren de 2 partijen zeker goed. Volgende stap is het WK in Tashkent (UZB) in september.

Samen met SWE team : v.l.n.r : Johanna Mattsson, Henna Johansson, Sofia Mattson en Jenny Fransson

25-07-2014

Woensdag vanuit Zweden vertrokken naar Bakoe. Over Kopenhagen en Istanboel zijn we tegen half 2 's nachts op het nieuwe vliegveld van Bakoe geland. In Istanboel is mijn vader bij de groep gekomen en heeft hij de laatste vlucht met ons samen gedaan. Na de noodzakelijke accreditatie lagen we om 3 uur in bed. Gisteren middag een korte training gehad, straks nog een training en om 14 uur is dan de weging.

De sporthal in Bakoe, waar vrijdag (LL), zaterdag (FW) en zondag (GR) de wedstrijden plaatsvinden.

11-07-2014

Na een week trainingskamp, vandaag terug naar SWE. Goed kunnen trainen, veel trainingspartners en veel partijen kunnen worstelen.

Trainingsgroep in Madrid.

06-07-2014

De GP van Spanje is voorbij. Het was een heel sterk toernooi met meerdere Wereld en Europese kampioenen. USA, RUS, GER, POL, SWE, MEX, FRA om er maar enkele landen te noemen. In mijn gewicht stonden 15 starters. Mijn eerste partij moet ik tegen Diaz (MEX), deze partij kon ik op touché winnen. Daarna moest ik tegen de sterke Anthony (USA), deze partij veloor ik op punten. Omdat Anthony de finale haalde, kwam ik in de herkansingen terecht. Hier moest ik eerst tegen Gallo (FRA), deze partij kon ik weer op touché winnen. In de wedstrijd om brons moest ik tegen Chepsarakova (RUS). Ik verloor deze partij op punten en werd uiteindelijk vijfde op een heel sterke GP. Blij met het resultaat !!! Op naar het volgende toernooi eind deze maand in Bakoe (AZE). maar eerst nog een week trainingskamp in Madrid.

27-06-2014

Vandaag weer terug naar Zweden en volgende week voor een toernooi en trainingsstage naar Madrid (ESP).

19-06-2014

Zo 18 dagen Beijing zitten erop. Vandaag terug naar Zweden en morgen terug naar Nederland. Het was een zware trainingsstage met veel mattraining tegen de sterke en ook zwaardere CHN meisjes. Veel geleerd, goed getraind en ook veel lol gehad.

Samen met Henna, Jenny en Fredrika tijdens een training in Beijing (CHN)

01-06-2014

Dit weekend vond in Sassari (ITA) een internationaal FILA toernooi plaats. Voor de eerste keer na mijn blessure heb ik dus weer op de mat gestaan bij een toernooi. Het werd voor mij een bronzen medaille. Na de kwalificatieronde moest ik in de kwartfinale tegen Fiona Robertson (SCL), ik kon deze partij met 10-0 winnen. In de halve finale heb ik tegen Jade Parsons (CAN) geworsteld. Door een fout in de eerste ronde kwam ik op achterstand, ik moest dus in de tweede ronde meer risico nemen en verloor op touché. De finale partij voor brons tegen Aidana Utegulova (KAZ) kon ik dan weer duidelijk met 11-3 winnen. Een geslaagde comeback dus. Mijn SWE teamgenoten wonnen alle 4 goud.

Het podium van het toernooi in Sassari (ITA).

20-05-2014

Sinds vorige woensdag ben ik op Mallorca (ESP) voor een trainingskamp samen met het SWE team. Conditie daar gaat het hier om. Rennen, fietsen, zwemmen, beachwrestling en natuurlijk worstelen op de mat, dat alles staat op het program.

             

Mallorca 2014

16-04-2014

Gisteren was het dus zover. Voor de eerste keer na een lange periode weer op de worstelmat getraind. Onder de leiding van mij oom Frans Snijders heb ik de training bij KSV Simson mee gedaan. Geen pijn en goed kunnen trainen. Nu hopen dat ik blessurevrij blijf en alles is gericht op het WK in september.

04-04-2014

Bij Dr. Vergouwen geweest. De cyste is in der daad zo goed als verdwenen. Volgens de arts kan dit door het drukverschil in het vliegtuig gebeurd zijn. Hoe dan ook, de cyste is weg en zodoende de pijn ook. Spuitje erin gekregen, 8 dagen rust en dan kan die weer !!!

02-04-2014

Samen met mijn vader terug naar Nederland. Tijdens de vlucht na FIN is de cyste in mijn scheenbeen verdwenen. Vrijdag moet ik terug naar Ede bij Dr. Peter Vergouwen.

31-03-2014

Vandaag richting Helsinki (FIN) om op het EK mijn gewichtsklasse te kijken.

28-02-2014

Gisteren nog een keer bij Dr. Vergouwen geweest, nieuwe oefeningen gekregen en hopen dat ik nu snel weer op de mat kan trainen. Vandaag rij ik dan ook terug naar Zweden. In Klippan (SWE) vind dit weekend het toernooi "Lady's open" plaats. Ron Visser en Jan Loffeld zullen als scheidsrechter er zijn en ik zal het toernooi van op de tribune moeten bekijken. Meedoen zit er nog niet in en het EK begin april zal ook nog te vroeg zijn. Met mijn SWE trainer Fari bekijken, wanneer ik dan mijn eerste toernooi weer kan worstelen.

25-01-2014

Gisteren werd in het ziekenhuis "Gelderse Vallei" de 2 cystes en het resterende vocht van de vorige operatie verwijdert. Sportarts Peter Vergouwen van NOC-NSF is het gelukt dit via een punctie te doen. Zo doende is een operatie voorlopig niet nodig. Nu afwachten of het vocht niet terug komt. Nu 10 dagen rustig opbouwen en dan kan ik volgens Dr. Vergouwen weer met trainen beginnen. Misschien dat het toch lukt om voor het EK begin april in Helsinki (FIN) weer fit te worden. Super blij !!!

Sportarts Peter Vergouwen

09-01-2014

2014 begint voor mij zoals 2013, met een blessure. De verwijderde cyste lijkt terug te zijn. Iets hoger dan de laatste keer heb ik weer een pijnlijke bult op mijn scheenbeen. Maandag een echo gemaakt en  vandaag een MRI-scan bij Bergmanskliniek in Naarden. Nu tot volgende woensdag wachten voor de uitslag. Balen, de tijd loopt gewoon weg en de doctors kunnen niets doen zodat het sneller gaat. Kon dus ook niet terug naar SWE en mis het eerste trainingskamp 2014. Wie weet wat ik nog alles mis als ze weer moeten opereren.

 

03-01-2014

Ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2014 !!!