Nieuwsarchief van 2015: 

 

Home

Nieuws

22-12-2015

En weer gaat een jaar ten einde. 2015 was voor mij eindelijk weer een succesvol jaar. Brons op het WK in Las Vegas, zilver op de Golden Grand Prix van Bakoe en de kwalificatie voor de Spelen 2016 in Rio "in the pocket". Vergeten zijn de blessures en tegenslagen van de voorbije tijd. Alle focus is nu gericht op augustus volgend jaar.

Ik wil iedereen bedanken die mij heeft gesteund en in mij is blijven geloven. Ik wens iedereen mooie feestdagen en een spetterend jaareinde.

 

16-12-2015

Maandag was het zover. De verkiezingen voor sportprijs 2015 van Limburg. Ik was genomineerd voor sportvrouw van 2015 samen met Juul Franssen (Judo) en Demi Schuurs (tennis). Juul Franssen heeft de prijs nipt gewonnen (0,2 % verschil). Een tweede plaats dus voor mij, maar wel een leuke avond gehad.

Samen met mijn familie tijdens de gala-avond.

29-11-2015

Terug van Bakoe, waar dit weekend het "Golden Grand Prix Final" plaatsvond. Door een medaille op de WK, EU games, Pan-Amerikaans games, Azia of Africa games te winnen ben je geplaatst voor dat toernooi. Deelname is dan ook verplicht en het is een loodzwaar toernooi. Ik kon hier een zilveren medaille winnen. In de kwartfinale versloeg ik O. Vilibeth uit (VEN). In de halve finale won ik van niemand minder dan I. Matkowska (POL) op touché. In de finale verloor ik 2-1 van V. Islamova (RUS) onder meer door een foute beslissing van de scheidsrechter. Maar toch heel blij met dit resultaat.

   

                     Na mijn overwinning tegen Matkowska (POL)                                       Tijdens de wedstrijd tegen Islamova (RUS)

21-11-2015

Het is gelukt, we zijn Duits kampioen. We hebben in de finale van de Südbaden gewonnen. Ik heb al mijn 3 wedstrijden gewonnen. 1 op touché en 2 met technisch overwicht. Dus maximaal aan punten binnen gehaald voor de NRW ploeg.

Samen met het NRW team en de coaches.

20-11-2015

Morgen vinden de Duitse kampioenschappen voor ploegen plaats in Korb, dat ligt in de deelstaat Würtemberg. Zoals vorig jaar start ik voor Noordrijn-Westfalen. Vandaag was de loting en de weging. Ik zal in de 53 kg klasse starten. Kijken wat de dag ons morgen brengt.

13-09-2015

De 3 belangrijkste wedstrijden van mijn carrière :

                                                                 

                                   Tegen Talhia Mallqui (PER)            Tegen Tatyana Amanzhol (KAZ)                  Tegen Hui Li (CHN)

10-09-2015

Ik zal het voor nou kort houden. Het is gelukt, mijn ticket voor Rio "in de pocket" !! Brons op het WK 2015 in Las Vegas. Overdonderd van alle reacties en berichtjes. Bedankt allemaal !

07-09-2015

Sinds gisteren ben ik dus in Las Vegas (USA) voor het WK 2015. Het trainingskamp in Concord bij San Francisco was goed. Vandaag zijn ze met Grieks-Romeins begonnen. Morgen moet ik wegen en woensdag op de mat.

De sporthal in Las Vegas.

10-08-2015

Sinds zondag ben ik weer in Klippan (SWE). Tevoren een paar dagen thuis in Nederland geweest. Countdown voor het WK is nu echt begonnen. Samen met TUN, COL en SWE gaan we ons in Klippan voorbereiden op het WK. Op 01 september vlieg ik dan samen met het SWE Team naar San Francisco (USA) waar we nog een week trainen. Zondag 6 september vliegen wij dan verder naar Las Vegas waar het WK plaatsvindt. Op woensdag 9 september moet dan mijn gewicht (48 kg) de mat op. Dit WK is dan ook het eerste kwalificatietoernooi voor de Spelen in Rio. Een Top 5 plaats geeft recht op deelname op de Spelen van Rio 2016. Ik ben er klaar voor!

27-07-2015

Sinds gisteren in Spala (POL) voor een internationaal trainingskamp met FRA, SWE, POL, ITA, ESP, en anderen.

20-07-2015

Een negende plaats voor mij in Madrid (ESP). Eerste wedstrijd S. Kippernes (NOR) op touché gewonnen en daarna alweer van Matkowska (POL) op punten verloren. Matkowska verliest haar halve finale in de laatste seconde van C. Lei (CHN) en zodoende geen herkansingen voor mij. Wel weer goede partijen geworsteld en een goed gevoel aan overgehouden.

17-07-2015

Dit weekend ben ik samen met de Zweedse meiden voor een toernooi in Madrid. Hier vind de GP van Spanje plaats. Ik ben hier zonder begeleiding uit Nederland. Voor financiële redenen moet ik hier alleen naartoe. Na ja "alleen", klopt niet helemaal, want Fari (bondscoach SWE) zal het coachen voor zijn rekening nemen. Beetje vreemd blijft het wel. Na het toernooi blijven we nog tot vrijdag voor het internationale trainingkamp.

 

16-06-2015

Gisteren was dus de wedstrijddag op de EU Games. De loting viel zwaar tegen. De POL Matkowska en de AZE Stadnyk in mijn poel. De eerste partij moest ik tegen Karalina Tjapko (LAT). Deze kon ik op punten winnen. In de kwartfinales moestik tegen de n°2 van het laatste WK in Tasjkent, Iwona Matkowska uit POL. Deze partij verloor ik op punten. Omdat de POL in de halve finale van Stadnyk verliest waren er geen herkansingen voor mij. Uiteindelijk werd het een 9 plaats voor mij. Stadnyk werd eerste. Het evenement was wel een geweldige ervaring. Petje af voor de organisatie van deze eerste EU Games. Bakoe deed het geweldig.

Een foto uit mijn wedstrijd tegen Matkowska (POL)

13-06-2015

Op donderdag samen met mijn vader en min oom Frans Snijders naar Bakoe vertrokken. Hier vinden de eerste Europese Spelen plaats. Je moet dit zien als de Olympische Spelen voor Europese landen. Ik zal op maandag in de 48 kg klasse starten. Zondag is de weging.

Gisteren was de opening ceremonie. omdat ik pas op maandag in actie kom, mocht ik aan dit evenement deelnemen. Binnenlopen in een stadion bij meer dan 60.000 toeschouwers, dat bezorgd wel een kippenvelmoment.

Met een kleine groep tijdens de opening EU Games 2015 Bakoe

De wedstrijden kun je hier volgen

25-05-2015

Een zevende plaats op de GP van Dormagen (GER). In de eerste ronde gewonnen van N. Cepas (ESP) op touché, toen verloren van J. Macdonald (CAN) met technisch overwicht. De CAN kwam in de finale en ik dus in de herkansingen. De eerste wedstrijd van de herkansingen heb ik gewonnen van J. Sabatie (FRA) met TO en daarna verloren van Fredrika Petersson (SWE) met TO. Dit was uiteindelijk goed voor een 7e plaats van 27 deelnemers in een loodzware poel. De wedstrijd tegen SWE had beter gekund, maar de scheids had haar een beetje geholpen. Nu in Hennef voor een weekje trainingskamp.

17-05-2015

Trainingskamp in Kiev (UKR) is achter de rug. Verleden week was ik samen met de SWE meisjes in Kiev voor een trainingskamp. AZE eb BUL deden ook mee aan dit kamp. Trainingspartners dus genoeg. Veel partijen kunnen worstelen en een goed gevoel over gehouden. Volgen weekend staat de Grand Prix van Duitsland in Dormagen op het program. Lekker weer dicht bij thuis. Ik zal in de 48 kg klasse worstelen. Weging is vrijdags en de wedstrijden beginnen op zaterdag om 10 uur. Klik op de foto voor meer informatie

Hier nog enkele foto's van het trainingskamp in Oekraïne.

        

27-03-2015

Uitgeschakeld in de eerste ronde op het EK U23 in Polen. IN mijn eerste partij moest ik tegen de Europese kampioene 55 kg junioren 2014, Olga Khoroshavtseva uit RUS. Te groot was het kracht- en gewichtsverschil en ik kon helemaal niet mijn wedstrijd worstelen. Ik verloor deze partij op technisch overwicht 1 - 11, De RUS verloor in de halve finale van BLR en zodoende geen herkansingen voor mij. Snel afhaken en als ervaring meenemen dat de 53 kg klasse niet voor mij is. Woensdag vertrek ik samen met het SWE team voor een trainingskamp van 2 weken naar CHN.

24-03-2015

Na een lange tijd neem ik nog eens deel aan een EK. In Walbrzych (POL) vind het eerste EK voor atleten onder 23 jaar plaats. Morgen vertrek ik met mijn vader en Frans Snijders naar Polen. Ik zal in de 53 kg klasse worstelen (dus 1 gewichtklasse hoger dan normaal). Weging is donderdag en worstelen op vrijdag. De wedstrijden zijn live te volgen. Hier de link  

 

01-02-2015

Zo, ook het tweede toernooi van 2015 zit erop. Op de GP van Parijs kon ik een vijfde plaats behalen. Ik startte met winst op E. Bustabad (ESP) 11-1 daarna won ik van de RUS R. Cherdantseva met 11-0. In de kwartfinale kon ik van Yana Stadnik-Rattigan met 9-4 winnen. Yana werd tweede op het EK dames in 2013 (48 kg). In de halve finale moet ik tegen Yanan Sun uit CHN. Yanan werd in 2013 wereldkampioene bij de dames in 51 kg. Jammer genoeg moest ik deze wedstrijd door blessure opgeven. De CHN had mijn enkelband gerekt door mijn voet naar buiten te draaien. Dit is verboden, maar de scheidsrechter stond aan de andere kant en kon het niet zien. Ik was de wedstrijd heel goed begonnen laag tijdelijk met punten voor, maar moest opgeven. Ook de partij om brons tegen A. Lukasiak (POL) moest ik laten gaan zonder te worstelen. Het werd dus uiteindelijk een vijfde plaats. Heel tevreden over mijn worstelen, maar jammer genoeg geen medaille. Ook waren Jan Loffeld en Ron Visser als scheidsrechters op dit toernooi. Voor Jan was het zijn laatste internationale toernooi. Hij stopt met zijn carrière als internationale scheidsrechter. Dat is jammer !!!

Samen met Jan Loffeld en Ron Visser.

24-01-2015

Tijdens het eerste toernooi van 2015 de "Klippan Cup" een tweede plaats behaald.

20-01-2015

Zo het filmpje voor de EU Games 2015 in Bakoe (AZE) is af. Klik op het logo 

18-01-2015

Nadat ik het jaareinde met vrienden en familie beleeft heb, zit ik nu alweer een week in Klippan (SWE). Trainingen zijn begonnen. Volgende week neem ik aan een toernooi hier in Klippan deel. Eind januari staat het eerste U.W.W. (FILA) toernooi op het program : GP van Parijs. Ik zal in de 48 kg klasse starten. 2015 ligt mijn hoofdfocus op de eerste EU Games en op het WK. De EU Games vinden plaats in Bakoe (AZE) in de maand juni en in september is het WK in Las Vegas (USA). Een ander highlight zal in maart het EK U23 (onder 23 jaar) in Warschau (POL) zijn. Ik ben er klaar voor en zal er alles aan doen om mijn doel te bereiken : Kwalificatie voor Rio 2016 !!!

03-01-2015

Ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2015 !!!