Nieuwsarchief 2008:

 

Home

Nieuws

 

 

31-12-2008

Het laatste nieuws voor 2008 komt van mijn zus Virginia. Zij heeft vandaag haar rijexamen gedaan en is geslaagd. Zij mag nu auto rijden.

Ik wens iedereen een leuke jaarwisseling toe.

24-12-2008

Het is zover, het jaar 2008 gaat in zijn eindfase. Nog enkele dagen en we hebben 2009. Ik wens iedereen prettige feestdagen, een mooie jaarwisseling en een gezond en succesvol 2009 toe. Ik wil iedereen bedanken, die mij door het jaar 2008 heen, geholpen en gesteund heeft. Ook wil ik iedereen bedanken, die op mij tijdens de sporttalentverkiezingen gestemd heeft.

En nog iets, ik zal in 2008 de tienduizendste bezoeker van mijn website krijgen. Laat een berichtje in het gastenboek achter, als jij het was! 

15-12-2008

Vandaag was dus de grote dag. De sporters 2008 werden bekend gemaakt. Ik was genomineerd als sporttalent van het jaar. Zoals vorig jaar ging de prijs aan iemand anders. Vorig jaar verloren Jorrit Pex (Wereldkampioen karting) en ikzelf (Europees kampioen worstelen) van de polsstokspringer Wout van Wengerden (8. op het EK jeugd). Dit jaar verloren Juul Franssen (Europees kampioen judo) en ik zelf (Europees Kampioen worstelen) van de wielrenner Wout Poels (winnaar van vuelta ciclista jeugd en deelnemer aan het EK zonder klassering). Vreemd? Maar toch is het zo. Het blijft toch de vraag, hoe ze de prestaties jureren. Wij hebben wel een leuke avond gehad, ik ben zeker een beetje teleurgesteld, maar ik heb 2 Europese titels en die kan niemand mij afnemen. Vorig jaar werd nog een groepsfoto van alle genomineerden gemaakt, maar dit jaar alleen een foto van de winnaars. zo kan ik hier jammer genoeg geen foto plaatsen.

14-12-2008

Vandaag heeft de NRW bond alle worstelaars gehuldigd die een medaille op de Duitse-, Europese-, Wereldkampioenschappen en op de Olympische spelen behaald hebben. En ja hoor, ik ook!

Hier een foto met alle medaillewinnaars.

07-12-2008

KSV Simson wint ook de laatste wedstrijd van de "Abstiegsrunde". Ze versloegen Heros Dortmund met 17 - 24. Simson eindigt zo als eerste in deze degradatieronde. De punten behaalden Alex Paulanyi (4), Lesley Heesakker (4), David Harutunian (4), Jay Field (4), Arslan Goyguereev (3), Huub Kessel (1) en Rochel Gumuljo (4). Ja jullie lezen het goed, deze keer geen punten voor Rick Hamaker. Hij verliest zijn eerste wedstrijd sinds hij bij ons in de ploeg worstelt. Proficiat jongens! Trouwens Walheim 2 verliest en promoveert dus niet in de Oberliga.

De kerstperiode is begonnen en wij hebben de kerstboom opgezet.

Hier ben ik met mijn zusje Larissa.

Nog iets, het stemmen is afgelopen! Iedereen bedankt die op mij gestemd heeft. Nu afwachten tot 15/12 en op L1 de uitzending bekijken.

02-12-2008

Mijn trainingsmaatjes van Nordrheinwestfalen hebben het Duitse Kampioenschap kunnen verdedigen. Heinz heeft van alles en nog wat geprobeerd om me te laten starten, maar jammer genoeg was het niet mogelijk. Ik had graag bij de meisjes van NRW mee geworsteld, maar de Duitse worstelbond eiste dat ik bij een Duitse vereniging aangesloten moest zijn. Mij bij een Duitse vereniging aansluiten kost 1.500 € omdat ik Europees Kampioen ben.

Hier zijn de meiden met de trainers Heinz en Detlef. - Herzlichen Glückwunsch Mädels!

01-12-2008

Gisteren avond zijn wij terug uit Helsinki gekomen. Het is mij niet gelukt, ik heb mijn titel van vorig jaar niet kunnen verdedigen. Na bijna 2 jaar niet meer verloren te hebben, verlies ik in Helsinki in de halve finale tegen de Poolse Agniezka Rakoczy. Nadat ik in de eerste ronde in de brug terecht kwam en me hier uit kon werken, won ik de tweede ronde met 1-0 en verloor ik de derde ronde met 1-1. Door gebrek aan concentratie liet ik me 5 seconden  voor het eind door Agniezka naar buiten duwen. Zo werd het 1-1, laatste punt voor Agniezka en verloor ik deze wedstrijd. Ik was erg teleurgesteld maar het is niet anders. Eens moest het toch gebeuren, maar ja verliezen is niet leuk. Tevoren had ik 2 Finse meisjes bedwongen en voor de bronzen medaille een derde Finse. Het werd dus brons en niet goud voor mij. Goud was voor Agniezka.

Na een lange tijd sta ik niet op 1.

Maar toch niet vergeten te STEMMEN :    Provinciale Sportprijs Limburg 2008

Mijn ploeggenoten deden het weer goed. KSV Simson versloeg DSC Wanne-Eicke met 25 - 15. De punten voor Simson behaalden Alex Paulanyi (4), David Harutunian (3), Jay Field (4), Tom Bos (4), Mick Bos (3), Huub Kessel (4) en Rick Hamaker (3)

27-11-2008

Morgen is het zover. Met Willem en mijn vader vertrekken we naar Helsinki (FIN). We vliegen al vroeg vanaf Düsseldorf. Ik zal aan de "Helsinki Open" deelnemen. Ik kijk er een beetje tegen op, het is mijn eerste toernooi na het EK maar ook mijn eerste wedstrijden na mijn meniscusoperatie. Maar ja we zullen wel zien hoe het gaat. Als ik in Finland de mogelijkheid krijg om mijn site bij te werken, hou ik jullie hier op het lopende. Van Hannu, de Finse coach hebben we gehoord dat UKR, RUS, LAT, SWE, GER, POL en natuurlijk FIN aanwezig is. Het wordt dus geen makkelijke klus, maar ik wil mijn titel van vorig jaar verdedigen. We zullen zien!

23-11-2008

Simson wint weer. Gisteren heeft de ploeg bij Sport-Union Annen met 28 - 12 gewonnen. Oberforstbach verliest bij Heros Dortmund en zo komt Simson op de koppositie van de degradatieronde. Met nog 2 wedstrijden te gaan is Simson nu veilig en hoeft niet meer bang te zijn voor degradatie. Voor de eerste keer dit jaar stond ook Lesley Heesakker op de ploeg. Hij won zijn debuutwedstrijd op touché. De punten voor Simson behaalden: Lesley Heesakker (4), David Harutunian (4), Jay Field (4), Arslan Goyguereev (4), Rochel Gumuljo (4), Huub Kessel (4) en Rick Hamaker (4).

Niet vergeten : STEMMEN, STEMMEN, STEMMEN !!!                   Provinciale Sportprijs Limburg 2008.

16-11-2008

Gisteren heeft Simson met 40 - 0 van Hoerde/Heros Dortmund gewonnen. De Duitse ploeg is niet gekomen .

Belangrijk: Vanaf vandaag mag worden gestemd. Breng je stem uit en klik hier om te stemmen : Provinciale Sportprijs Limburg 2008.

Bedankt voor je stem, Jessica.

12-11-2008

Vandaag stond het op de Site van L1, ik ben weer genomineerd voor de sportprijs "Sporttalent van het jaar 2008". Stemmen kan pas vanaf maandag 16-11. Kijk eens na een presentatiefilmpje "Jessica". Geluid aanzetten, volledig scherm en "watch in high quality kiezen". En vanaf maandag allemaal stemmen!!!

09-11-2008

Simson wint ook de tweede wedstrijd in de degradatiepoel. Gisteren werd Wanne-Eickel met 12 - 22 verslaan. De punten voor Simson behaalden Alex Paulanyi (3), David Harutunian (4), Arslan Goyguereev (4), Jay Field (4), Ahmet Dönmez (3) en Rick Hamaker (4). Blijft wel nog te vermelden dat Moritz Warmbrunn zijn wedstrijd heeft gewonnen, maar dat zijn punten (3) niet voor de ploeg tellen, omdat hij als derde buitenlander in de ploeg stond.

02-11-2008

Na een tijdje rust, eindelijk weer worstelnieuws. Simson wint van Sport Union Annen met 28 - 12. Dit is een goede start voor de ploeg om de degradatie naar de Landesliga te vermijden. De punten voor Simson behaalden David Harutunian (4), Tom Bos (4), Jay Field (4), Arslan Goyguereev (4), Rochel Gumuljo (4), Huub Kessel (4) en Rick Hamaker (4).

Ook de jeugd deed vandaag aan een competitietoernooi bij De Halter Utrecht mee. Dean Wierts en Martin Verwoert behaalden een eerste plaats. Het namen nog aan het toernooi deel: Angelo Palmen, Romano en Giovanni Frau, Ashley en Brian Cremers, Keam Riedijk en last but not least Lizanne Silvertant.

19-10-2008

We zijn weer thuis. naar een lange vermoeiende reis kwamen vanavond om 19u40 in Heerlen aan.

18-10-2008

JPN zit erop! Vanmorgen nog een pittige training gehad en vanmiddag zijn we de stad in geweest. Dit was indrukwekkend. Op plaatsen was het de rust zelf en op andere plekken was er een drukte, niet normaal. Ik zou hier niet willen wonen. Ik heb trouwens de foto's van deze middag ook al online staan. Klik hier om ze te zien. Morgen vroeg om 7 uur worden we opgehaald, dus dit betekend vroeg opstaan. Het was een geweldige ervaring.

17-10-2008

Dag drie is ook voorbij. Vandaag ook weer 2 keer getraind. Ook vandaag weer veel worstelpartijen gedraaid. Deze morgen en deze middag heb ik 3 partijen à 3 rondes van 2 minuten geworsteld. Alle 6 partijen tegen JPN. De JPN meisjes zijn super snel en kunnen heel makkelijk je benen aanvallen. Je mag echt geen seconde niet opletten. Ik heb nog meer foto's online gezet. Klik hier om ze te zien. Morgen vroeg nog een training, daarna misschien de stad in en zondag vroeg weer naar huis. Als alles normaal loopt landen we om 16u20 in Schiphol.

16-10-2008

De tweede dag trainingskamp zit erop. Vandaag hebben we veel worstelpartijen gedraaid. Ik heb vanmorgen 4 matches à 3 rondes geworsteld en vanmiddag ook. 3 keer 2 minuten worden gewoon uitgeworsteld zonder naar het resultaat de kijken. Bij touché gaat het dus gewoon door. Het was iets zwaarder dan gisteren, maar toch te doen. Het is gewoon leuk om met en tegen meisjes te trainen. Ik heb trouwens ook nog enkele foto's meer online gesteld. Klik hier om ze te zien.

15-10-2008

De stage is begonnen. De eerste training is achter de rug. Het viel wel mee. We hebben veel geworsteld en ik kon goed mee doen, Kristel trouwens ook. Deze middag hebben we nog een trainingseenheid. Mijn vader is ook met de cursus begonnen. Tijdens deze cursus werd Kazuhito Sakae wederom als beste coach gehuldigd. Hij kreeg van de FILA een prachtig beeldje overhandigd.  Na 2007 is hij dus ook voor 2008 weer de beste. Neem maar van mij aan dat hij met die achternaam toch geen drank is.

K. Sakae (JPN)

Zo, de eerste dag is voorbij. Ook de tweede training viel mee. Veel techniek! Ik heb de eerste foto's online gezet. Klik hier om ze te zien.

14-10-2008

We zijn in Tokyo gearriveerd. We zitten nu in het sportcomplex waar we ook slapen. We hebben leuke eenpersoonskamers. Het was een lange en vermoeiende reis, we zijn allemaal moe. Morgen om 7uur is ontbijt en daarna begint de trainingsstage. RUS, POL, BUL, AUT, USA, MGL, GBR en natuurlijk JPN zijn aanwezig. Misschien zijn er morgen nog andere landen, die ik vandaag nog niet gezien heb. Mijn vader zegt dat het voor mij en voor Kristel een zware stage wordt en dat we hard moeten werken.

Op de laatste dag van het WK werd het goud in de 55 kg door S. Yoshida (JPN) gewonnen, zilver was voor T. Lazareva (UKR) en de 2 bronzen medailles voor T. Padilla (USA) en A. Zwirydowska (POL). In de 72 kg won de BUL Stanka Zlateva het goud, zij wint voor Y. Hong (CHN) en op de derde plek kwamen                  K. Hamaguchi (JPN) en  O. Akuffo (CAN) Klik hier voor alle uitslagen.

13-10-2008

Het gebeurd, wij vertrekken vandaag naar Tokyo! Naar 2,5 uur in de trein en 11,5 uur in het vliegtuig landen wij morgen vroeg 9u45 in Tokyo. 9u45 in Tokyo betekend hier dat het 1u45 nachts is, 8 uur tijdverschil dus. Als we in het hotel een internetverbinding hebben zal ik van daar de site bijhouden.

12-10-2008

KSV Simson wint bij de koploper TV Aachen Walheim 2 met 17 - 23. Simson heeft zo tegen de 2 koplopers Walheim en Rheinhausen gewonnen. Als we nu volgende week nog thuis tegen Merken winnen hebben wij tegen iedereen uit de "Aufstiegsrunde" gewonnen. Toch moeten wij tegen de degradatie worstelen. Een plaats waar Simson absoluut niet thuis hoort, maar op het eind tellen alleen de punten. In Walhein behaalden voor Simson de punten: Alex Paulanyi (4), David Harutunian (4), Arslan Goyguereev (4), Rochel Gumuljo (4) en Rick Hamaker (3).

Op het WK in Tokyo werden 2 gewichtklassen geworsteld. In de 48 kg wint C. Chun (USA), zilver is voor Z. Eshimova (KAZ) en 2 keer brons gaan naar M. Sakamoto (JPN) en G. Su (CHN). En in de 63 kg gaat het goud naar M. Nishimaki (JPN), zilver is voor L. Volosova (RUS) en de 2 bronzen medailles gaan naar L. Meng (CHN) en A. Prieto (FRA). Klik hier voor alle uitslagen.

Trouwens sinds plaatsen van de teller zijn al 7.125 bezoekers op mijn site geweest. Misschien worden het 10.000, nog dit jaar?

11-10-2008

Vandaag is het WK dames in Tokyo (JPN) begonnen. De 3 eerste gouden medailles gaan 2 keer naar JPN en 1 keer naar CAN. In de 51 kg wint H. Sakamoto (JPN) voor M. Markevich (BLR) en V. Boubryemm (FRA), Y. Blahinya (UKR). In de 59 kg is het goud voor A. Shouda (JPN), zilver is voor N. Golts uit (RUS) en het brons is voor E. Mursalvoa (AZE) en A. Pietrzyk (POL). Dit WK zal wel een feest voor JPN worden. En tenslotte in de 67 kg gaat het goud naar M. Dugrenier (CAN), zilver is voor M. Shinkay (JPN) en de 2 bronzen medailles gaan naar K. Burmistrova (UKR) en O. Nasanburmaa (MGL). Klik hier voor alle uitslagen.

08-10-2008

Vanavond ben ik naar het "MECC" in Maastricht geweest. Het Limburgse talent team werd aan het publiek en aan de eventuele sponsoren voorgesteld. De 2 Limburgse winnaars van een gouden medaille op de Spelen van Beijing waren ook aanwezig: Maartje Paumen (hockey) en Sharon Walraven (rolstoeltennis).

Op de foto met de 2 Limburgse gouden medaillewinnaars bij Olympia 2008.

06-10-2008

Dit weekend heb ik aan een trainingsstage in Freiburg (GER) deelgenomen. Ik was uitgenodigd door Mario Sachs, bondstrainer van het "Bundesland" Südbaden. Het was een goede trainingsstage, gebaseerd op techniek en tactiek. De stage was van donderdag tot zondag, maar ik ben pas op vrijdag met mijn vader naar Freiburg vertrokken. Op vrijdag hebben 2 eenheden getraind, op zaterdag 3 en op zondag nog eentje. Tijdens de trainingen kregen wij bezoek van Adolf Seger. Adolf Seger is een heel bekend worstelaar in Duitsland maar ook in andere landen. Met zekerheid zal ik nog aan andere stages in Freiburg deelnemen. Nog iets, onthoud een naam: Nadia Schäuble. Zij is pas 13 jaar oud, maar je zal er nog veel van horen.

Hier de hele groep samen met de trainers Mario Sachs, Michael Kothe, mijn vader en met Adolf Seger.

Kijk ook eens onder speciaal, ik heb er een filmpje van de legendarische partij tussen Dietrich ("der Kran von Schifferstadt") en de Amerikaan Taylor bijgevoegd.

Volgende maandag vertrek ik met Kristel en mijn vader voor een trainingsstage naar Tokyo (JPN). Mijn vader neemt daar aan de trainersschool van de FILA deel.

28-09-2008

Gisteren avond was de receptie. De leden kwamen om 17 uur bijeen om samen te eten . Om 19 uur begon dan de receptie. Jeroen Tan en Germen Van Heuvelen waren aanwezig in de naam van de Nederlandse Worstelbond. Ik kreeg voor het behalen van de Europese titel de "medaille als lid van verdienste in de 1° graad" uitgereikt. Na de receptie werd er nog tot 2 uur gefeest.

 

Germen overreikt mij de medaille

Voor de foto's van de receptie en het feest klik hier

Op deze weg wil ik dan ook tegen iedereen, die mij steunt, helpt, sponsoort of gewoon Fan is, zeggen : "Bedankt voor alles"!!!   Jessica

27-09-2008

Het is alweer gebeurt. Simson verliest in Oberforstbach met 21 - 19. Niet te geloven! Het was weer ontzettend spannend. In de laatste partij, (bij een stand van 17 - 19 in het voordeel van Simson) tussen Ramil Abdulajev en Norbert Ganser won Ramil de eerste 2 rondes en de winst kon alleen nog ontsnappen als Ramil op touché ging verliezen. En ja hoor in de derde ronde laat hij zich verassen door de routinier Ganser en verliest hij op touché. De punten voor Simson behaalden David Harutunian (1), Arslam Goyguereev (4), Mick Bos (3), Rochel Gumuljo (3), Huub Kessel (4) en Rick Hamaker (4). Dit betekend dat Simson in de degradatiepoel terecht komt, maar dat ze daar eigenlijk niet thuis horen. Op het eind tellen alleen de punten en Simson heeft tot nu toe altijd nog maar 2 punten.

Vanavond is de receptie voor het 50 jarig bestaan van Simson en voor mijn behalen van de Europese titel. Om 19uur in het café "De Brandpoort".

21-09-2008

Eindelijk is het gelukt, gisteren avond kon Simson de eerste wedstrijd van dit seizoen winnen. Het was alweer een heel spannende wedstrijd met een krappe overwinning. AKS Rheinhausen werd met 21 - 20 verslaan. De punten voor Simson behaalden: Alex Paulanyi (3), David   Harutunian (4), Arslam Goyguereev (4), Mick Bos (2), Mauro Paulanyi (4), Rochel Gumuljo (1), Rick Hamaker (3).

Vandaag was een toernooi in Witten (GER), de NRW Lady's Open en een "Landessichtungtoernooi" voor E jeugd. Ik heb nog niet mee gedaan, omdat mijn knie nog niet 100% is. Van Simson deden Samantha Verwoert, Lizanne Silvertant, Kristel Van Ekelenburg en Ferry Verwoert mee. Samantha en Kristel werden tweede, Lizanne zesde en Ferry zevende. Ik werd nog samen met Aline Focken en Laura Mertens gehuldigd voor het behalen van de medailles tijdens het EK.

20-09-2008

Yes, ik heb hem. De scooter is er, maar Jan-Willem heeft gelijk. We hebben de scooter in België gekocht, en zo moeten de scooter nog gekeurd worden voor dat ik er mee mag rijden.

17-09-2008

De Spelen zijn nu echt voorbij. Het Olympisch vuur is nu echt gedoofd. Pas in 2012 gaat het in London weer aan. Ik hoop  dat ik er dan bij kan zijn. Trouwens, ik vind dat de Chinezen er een prachtig feest van gemaakt hebben. Waren het "The best Games ever?"   

                                                                 

                                                                 " A Letter to the Future"                                                          De vlam is uit.

16-09-2008

Hoera, vandaag heb ik mijn brommercertificaat behaald. Nu nog een scooter, maar die komt zaterdag.

14-09-2008

Deze week kreeg ik een hoop aandacht van "Topsport Limburg". Ik was de sporter in beeld, kijk maar hier. Sinds deze week maak ik ook deel uit van het "Talent Team Limburg". Hiervoor klik je maar hier.

13-09-2008

Ook na de 4 wedstrijd is Simson nog altijd zonder punten. Gisteren hebben de jongens in Merken met 21 - 19 verloren. Alweer een spanende wedstrijd, maar alweer verloren. Voor Simson behaalden David Harutunian (4), Jay Field (4), Mick Bos (4), Mauro Paulanyi (3), Rochel Gumuljo (1) en Rick Hamakers (3)  de punten. Het wordt nu eens langzaam tijd dat we winnen.

08-09-2008

Sinds zaterdag brand de Olympische vlam weer. De Paralympics zijn begonnen. Hier strijden minder valide sporters om goud, zilver en brons. Voor meer informatie klik hier 

                                                

Worstelen staat bij de Paralympics niet meer op het program, Judo wel.

07-09-2008

Simson verliest alweer. Gisteren vond de thuiswedstrijd tegen TV Aachen - Walheim plaats. Walheim is de Duitse vereniging waar ik ook lid ben. Walheim was te sterk voor het team van Simson. De uitslag was 12 - 28 voor Walheim. Het was toch een spannende wedstrijd en normaal moest  de wedstrijd met een kleiner verschil verloren worden. De punten voor Simson behaalden Alex Paulanyi (4), David Harutunian (1),          Jay Field (4) en Rick Hamaker (3). Voor Walheim Mario Heuser (3), Daniel Cottin (4), Ron Oehmig (4), Axel Voigt (4), Alexander Mohnen (4) Yashar Jamali (4), Peter Otto (3) en Martin Otto (2).

Tijdens deze wedstrijd kregen de jeugdleden van Simson een T-shirt uitgereikt. Deze waren gesponsord door Marcel Quaedvlieg.

04-09-2008

Het is me gelukt. Na lang, lang zoeken heb ik de halve finale partij tussen de ITA Minguzzi en de SWE Abrahamian gevonden. Ook ben ik het niet met de reactie van de Zweed tijdens de prijsuitreiking eens, dit toont gewoon geen respect voor de andere worstelaars, moet ik wel toegeven dat ze de SWE de finaleplaats gestolen hebben. Kijk zelf door hier te klikken.

01-09-2008

K.S.V. Simson wordt 50 jaar. Op zaterdag, 27-09-2008 houd de vereniging een receptie om deze verjaardag te vieren. Het wordt in feite een dubbele receptie, omdat ter gelijke tijd ook de receptie voor het behalen van mijn Europese Titel is.

31-08-2008

Op zondag 21/09/2008 vind in Witten (GER) de NRW Lady's Open plaats. Als mijn knie het toelaat neem ik aan dit toernooi deel. Het zal mijn eerste wedstrijd na het EK zijn. Voor meer info klik hier.

24-08-2008

Het is voorbij, de vlam is gedoofd, de Spelen zijn over. "One world, one dream" is aan het eind gekomen. Duizenden sporters dromen nu om op de Spelen 2012 in London erbij te zijn. En ik ben er een van!

De Spelen gaan in 2012 naar London!

24-08-2008

KSV Simson verliest ook thuis tegen TKV Oberforstbach met 19 - 20. De punten voor Simson haalden: David Harutunian (4), Mick Bos (4), Rochel Gumuljo (3), Huub Kessel (4) en Rick Hamaker (4). Simson staat dus na 2 wedstrijden op de laatste plaats in de Verbandsliga West.

21-08-2008

Vrije Stijl worstelen is ook afgelopen. De RUS B. Saitiev behaald na 1996 en 2004 zijn derde gouden medaille op de Olympische Spelen.

Medaillen LL op de spelen 2008
Gewicht
55 H. Cejudo (USA) T. Matsunaga (JPN) R. Velikov (BUL)
B. Kudukhov (RUS)
60 M. Batirov (RUS) V. Fedoryshyn (UKR) K. Yumoto (JPN)
S. Mohammadi (IRI)
66 R. Sahin (TUR) A. Stadnik (UKR) O. Tushishvili (GEO)
S. Kumar (IND)
74 B. Saitiev (RUS) S. Tigiev (UZB) M. Gaidarov (BLR)
K. Terziev (BUL)
84 R. Mindorasshivili (GEO) J. Abdusalomov (TJK) T. Danko (UKR)
G. Ketoev (RUS)
96 S. Muradov (RUS) T. Tigiyev (KAZ) G. Gogshelidze (GEO)
K. Gazyumov (AZE)
120 A. Taymazov (UZB)

B. Akhmedov (RUS)

M. Mussulbes (SVK)
M. Mutalimov (KAZ)

 

17-08-2008

Dit weekend is ook de competitie weer begonnen. KSV Simson moest naar AKS Rheinhausen. De ploeg heeft nipt verloren: 20 - 19. De punten voor Simson haalden: David Harutunian (4), David Mikaeljan (4), Mick Bos (4), Mauro Paulanyi (3) en Rick Hamaker (4). De andere wedstrijd in onze poel tussen TKV Oberforstbach en TV Aachen-Walheim werd 20 - 20. RC Merken was dit weekend vrij.

Kijk ook naar het mooie filmpje gemaakt door Mauro. Klik hier

Kijk ook naar het bericht en de foto's van Oliver Stach. Klik hier

17-08-2008

Zo, de dames zijn klaar. Alle medailles zijn uitgedeeld. De grootste verassing in de 72 kg. De CHN wint in de finale van de BUL Stanka Zlateva op touché in de eerste ronde.

 Hier zijn de medaillewinnaars van de Spelen 2008 in Beijing:

Medailles LF op de spelen 2008
Gewicht
48 C. Huynh (CAN) C. Icho (JPN) M. Stadnik (AZE)
I. Merlini (UKR)
55 S. Yoshida (JPN) L. Xu (CHN) T. Verbeek (CAN)
J. Renteria Costillo (COL)
63 K. Icho (JPN) A. Kartashova (RUS) Y. Shalygina (KAZ)
R. Miller (USA)
72 J. Wang (CHN) S. Zlateva (BUL) K. Hamaguchi (JPN)
A. Wieszczek (POL)

 

15-08-2008

Vannacht gaan ze dus beginnen. De meisjes starten in 48 kg en 55 kg. De Duitse Alexandra Engelhardt (48 kg) moet tegen Tatyana Bakatyuk uit KAZ. Het zal geen makkelijke opdracht voor Alex worden, maar dit is wel te doen. De Zweedse meiden hebben een heel zware loting. Ida Thérèse Nerell (55 kg) moet meteen tegen de Japanse Saori Yoshida en Sofia Mattson (48 kg) heeft USA, RUS, JPN, UKR en CHN in haar poel. Dat belooft spektakel. Dus om 3u30 vannacht opstaan en kijken.

Voor het live kijken, klik hier  

14-08-2008

Hier de medaillewinnaars op de Olympische spelen in het GR.

De Zweed A. Abrahamian was niet tevreden met de bronzen medaille en gooide deze weg. Ik hoop, dat hij voor alle tijden geschorst wordt. Kijk naar het filmpje en klik hier.

Mirko Englich wint zilver in de 96 kg. Bravo Mirko! Herzlichen Glückwunsch!

Medailles GR op de spelen 2008
Gewicht
55 N. Mankiev (RUS) R. Bayramov (AZE) R. Amoyan (ARM)
E-C Park (KOR)
60 I-B Albiev (RUS) V. Rahimov (AZE) R. Tiumenbaev (KGZ)
N. Tengysbaev (KAZ)
66 S. Guenot (FRA) K. Begaliev (KGZ) A. Vardanyan (UKR)
M. Siamionau (BLR)
74 M. Kvirkvelia (GEO) Y. Chang (CHN) Y. Yanakiev (BUL)
C. Guenot (FRA)
84 A. Minguzzi (ITA) Z. Fodor (HUN) N. Avluka (TUR)
A. Abrahamian (SWE)
96 A. Khushtov (RUS) M. Englich (GER) A. Wheeler (USA)
A. Mambetov (KAZ)
120 M. Lopez Nunez (CUB)

K. Baroev (RUS)

M. Mizgaitis (LTU)
Y. Patrikeev (ARM)

 

09-08-2008

Ik heb nu een site gevonden die alles van de spelen live laat zien. Ook worstelen!

Als je wilt de spelen live volgen klik hier    

08-08-2008

Het is gebeurd. De Spelen zijn geopend en het Olympisch vuur brand.

                                         

08-08-2008

Vandaag is het zover. Ja, er zijn een hoop mensen die vandaag trouwen (08/08/08), maar dat bedoel ik niet. Vandaag worden de Olympische Spelen geopend. Het grootste sportief evenement kan beginnen. Ja, ik weet de voetballers zijn al begonnen, maar met de officiële  opening deze middag gaat het toch echt gebeuren.

Voor het nieuws van de Spelen klik hier  

Voor het NL nieuws van de Spelen klik hier   

Voor het worstel nieuws van de Spelen klik hier     

Oh ja, nog iets. Vanmorgen zijn de hechtingen uit mijn knie verwijderd worden, en ik kan weer rustig beginnen met trainen.

04-08-2008

Vandaag werd ik op het gemeentehuis van Landgraaf, door de wethouder Harry Leunessen ontvangen. Hij feliciteerde mij namens de gemeente Landgraaf. Het was erg gezellig en de wethouder wist alles over het laatste EK. Hij wist tegen wie ik geworsteld had en zelfs de score van iedere wedstrijd. Ik was echt onder de indruk. Ook waren verschillende journalisten aanwezig. Er werden foto's gemaakt en ik werd door iemand van "Landgraaf actueel" geïnterviewd. Er zou een stukje in het "zondagnieuws" komen.

Samen met wethouder H. Leunessen.

31-07-2008

Gisteren ben ik met mijn ouders en mijn zusje Larissa naar de Zee geweest. Wij waren aan de Belgische kust in Knokke - Heist. We hadden prachtig weer, maar ik mocht niet in het water omdat de hechtingen er nog niet uit zijn.

                       

Op het strand van Knokke-Heist

Trouwens er zijn nu al meer dan 5.000 bezoekers op mijn site geweest, sinds ik de teller heb geïnstalleerd.

28-07-2008

Duitsland heeft een tweede startplaats in Beijing. Na Anita Schätzle (72 kg) heeft ook Alexandra Engelhardt (48 kg) een startplaats op de Olympische Spelen. Zij kreeg van de F.I.LA. een soort "wild card". Alex verdiend het ook om na China te gaan, in de kwalificatietoernooien werd ze 2 keer derde en greep zo 2 keer net naast  de kwalificatie.

Anita was donderdag op de TV in Duitsland tijdens een interview te zien. Voor het interview klik op de foto van Anita

 

25-07-2008

Vanmorgen is het dus gebeurt. Om 8u30 ben ik in het ziekenhuis van Brunssum door doctor Van Hemert geholpen. Hij heeft het gescheurde deel van de meniscus verwijdert. De kijkoperatie is geslaagd. Ik moet nu pauzeren tot dat de hechtingen er uit zijn; deze worden over 2 weken verwijdert.

Hier ben ik dan met krukken.

 

16-07-2008

De foto's van het E.K. in Daugavpils (LAT) zijn nu on-line. Kijk onder foto's of  successen/EK2008 of klik hier

08-07-2008

Tijdens het opwarmen voor de wedstrijden van het EK heb ik een blessure in mijn rechter knie opgelopen. Ik heb het hele toernooi kunnen worstelen, maar alleen omdat Klaus Schrenker, de fysiotherapeut van het Duitse team, mijn knie getapet had. Dankeschön Klaus! Vandaag heb ik te horen gekregen, dat mijn meniscus gescheurd is. Op vrijdag 25/07 wordt ik geholpen en het gescheurde stuk wordt verwijderd of gehecht. Het is maar een kleine ingreep, maar ja!

04-07-2008

Finalepartij en prijsuitreiking zijn nu online. Kijk onder successen / EK 2008. De andere partijen komen ook nog, maar dit duurt nog een beetje.

01-07-2008

We zijn weer thuis. Na 14 uur reizen waren we gisteren om 19u30 weer thuis in Landgraaf. Het was een heel vermoeiende reis. Toen we op Schiphol aankwamen stond daar een cameraploeg van SBS6 ons op te wachten. Ze wilden een reportage voor "Hart van Nederland" maken. Jammer genoeg hebben ze het niet uitgezonden. Je kunt de reportage wel op de Internetsite van SBS6 vinden of gewoon hier klikken.

Hier dan ook het eerste foto van het EK 2008. Andere en de video's volgen. De RUS was toch echt verdrietig.

29-06-2008

Rochel heeft vanmorgen tegen een GRE geworsteld. In 3 ronden 1-2, 9-1 en 4-0 weet hij de GRE de verslaan. Zijn tweede partij moest hij tegen een ARM. Hier was hij kansloos, hij verliest in 2 ronden 0-6 en 0-6. De ARM verliest daarna tegen een TUR, en zo is Rochel uitgeschakeld. Toch goed geworsteld! Ook had hij maar 20  minuten pauze tussen zijn 2 wedstrijden.

Morgen komen we dus naar huis. Om 14U30 landen we op Schiphol en dan is het avontuur EK 2008 voorbij, en beginnen wij met het voorbereiden van 2009. Na een kleine vakantiepauze!!!!

Iedereen bedankt voor zijn steun en hulp. Zoals ik thuis ben, zal ik de foto's en video's op mijn site plaatsen.

Groetjes, Jessica!

28-06-2008

Vandaag heeft David geworsteld. Hij moest in zijn eerste partij tegen iemand uit AZE, de latere Europees Kampioen en beste worstelaar van het toernooi. In de herkansingen kwam hij tegen een RUS. De RUS werd derde. Je kunt niet van een goede loting spreken. David was kanslos tegen die twee. Voor het volledige tableau klik hier.

Morgen is het Rochel zijn beurt, hij moet tegen een GRE. Voor zijn volledig tableau klik hier.

Vandaag heb ik ook eens naar de scheidsrechters gekeken en ik trek mijn petje af voor hun prestaties. Ze zitten de hele dag in die hal te wachten, dat ze op de mat kunnen. Daar moeten ze een topprestatie neerzetten en dit 6 dagen lang. Op het eind van het toernooi ligt er geen medaille op hun te wachten. "Bedankt, het was leuk en auf wiedersehen!" Jan en Ron ik waardeer ontzettend jullie werk hier op dit EK en voor ons team is het zo belangrijk, dat wij door een scheidsrechter begeleid worden. Bedankt jullie twee! (en alle andere natuurlijk ook).

27-06-2008

Yes, yes, yes! het is me gelukt ik ben weer Europees Kampioen. Maar wat een wedstrijd. Ik win de eerste ronde vrij makkelijk 1-0 en de tweede ronde verlies ongelukkig ook met 0-1. In de derde ronde geef ik een tweepunter af. Enkele seconden later krijgt mijn tegenstandster een waarschuwing en een punt tegen. Ik moest dus nog een punt scoren. Bij 1'59 scoor ik nog een punt, dus 1 SECONDE voor het eind. Door die waarschuwing, win ik de derde ronde en ben Europees Kampioen, voor de tweede keer. Hip hip hoera!

27-06-2008

Hip, hip, hoera! Het is gelukt, ik mag vanavond in de finale tegen Patima Bagomedova (RUS) mijn titel verdedigen. Mijn eerste wedstrijd tegen E. Turcan was erg moeilijk. Ik won wel in 2 rondes 1-0 en 1-1. De tweede wedstrijd tegen de finalist van vorig jaar Irina Rybak (UKR) ging een stuk makkelijker. Ik won ook in 2 rondes 2-0 en 6-1. Tegen Sara Karvonen (SWE) won ik ook in 2 rondes 1-0 en 1-0, maar de wedstrijd kwam nooit in gevaar. Vanavond om 18 uur moet ik in de finale tegen de RUS. Nog eens allemaal duimen!

Mijn vriendinnen en trainingsmaatjes Aline Focken en Katarina Baumgartner staan ook in de finale vanavond.

26-06-2008

Strakjes wegen en dan zal het morgen gebeuren. Laura Mertens heeft in halve finale van de RUS verloren. Zij moet nu voor brons worstelen. Maria Selmeier 65 kg en Nadine Weinauge 49 kg moeten ook voor brons deze middag. De andere Duitse meisjes Monique Kalweit en Nina Hemmer zijn uitgeschakeld.

Zo ik ben gewogen. ik was  45,9 kg dus goed. We zijn meteen wat gaan eten. Mijn eerste wedstrijd moet ik tegen E. Turcan uit Moldavië (MDA). Voor het volledige tableau klik hier. Morgen vroeg om 9 uur beginnen de wedstrijden. Duimen allemaal!

Laura Mertens behaald brons! Nadine Weinauge en Maria Selmeier ook.

25-06-2008

Gisteren avond zijn de Duitse meisjes aangekomen. Jammer is, dat ze niet bij ons in het hotel zitten. Vanmorgen een korte maar harde training met mijn vader gedaan. Na de training woog ik 45,9 kg. Ik kan dus straks iets eten en drinken. Morgen om 16 uur is voor mij de officiële weging. Het wordt tijd. Vrijdag kan ik dan eindelijk op de mat om te worstelen. Het was niet zo een goed idee, om zo vroeg al naar hier te komen. Het eten is heel erg slecht en anders is er hier ook niets te doen.

De eerste groep meiden hebben deze middag gewogen. Laura Mertens van Eintracht Walheim moet haar eerste wedstrijd tegen de Finse Sanna Ritvasalo. Voor het volledige tableau klik hier.

24-06-2008

Goed nieuws en slecht nieuws vandaag. Het goede nieuws is: na een training vanmorgen met mijn vader, was ik op mijn gewicht 46,0. Het slechte nieuws, Mick verliest jammer genoeg zijn wedstrijd tegen de GRE met  0-4 en 2-3.

23-06-2008

Hoera mijn koffer is aangekomen. Mijn vader heeft me wel een paar kledingstukken gekocht, zodat ik gisteren avond en vanmorgen kon trainen. Ik weeg 46,8 kg. Ik moet dus tot donderdag nog 8 ons afvallen, maar dat moet lukken. Het eten is niet geweldig hier. Mick is gewogen, hij heeft morgen eerst een vrije ronde en daarna moet hij tegen Zaza Movsesidis (GRE). Voor het volledige tableau klik hier

22-06-2008

Na een vlucht van 2 en 1/2 uur, zijn we in de hoofdstad van Letland Riga geland. Suprise, mijn koffer was er niet. We kregen te horen, dat deze in Amsterdam vergeten werd. Het begint al goed. Mijn kleding en alle andere spullen niet hier. Ze beloven ons, dat mijn koffer morgen in het hotel geleverd wordt. Na 4 uur in de bus de rijden komen we op plaats van bestemming, Daugavpils. Jan stond ons al op te wachten. Hij was in verband met zijn scheidsrechter examen een dag eerder vertrokken. Het hotel is goed en er is gratis internet. Ik kan dus mijn site bijwerken.

21-06-2008

Morgen vroeg is het zover. Om 9 uur "in de morning" vliegen wij vanuit Schiphol naar Letland, waar dit jaar het EK cadetten plaatsvindt. Na een intensive voorbereiding is de operatie "titelverdediging" begonnen. Samen met Mick, David en Rochel neem ik aan het EK 2008 deel. Mick worstelt als eerste op dinsdag 24/06 in 69 kg vrije stijl. Ikzelf moet vrijdag 27/06 op de mat. Ik worstel dit jaar in de 46 kg. David (58 kg) worstelt zaterdag en Rochel (76 kg) worstelt op zondag 29/06 in het Grieks Romeins. Niet de vergeten, dat ook Ron Visser en Jan Loffeld als scheidsrechter hier in actie komen. Maandag 30/06 zijn we weer terug. Ik zal proberen de site met de Laptop vanuit Letland bij te werken.

15-06-2008

Ik ben weer terug uit Jena. Het was een zware trainingsstage, maar dat moet wel zo kort voor het EK. Nog een week en dan vertrekken we richting Letland. Zondag morgen gaat onze vlucht vanuit Schiphol.

Hier ben ik samen met Bettina Krupke tijdens de stage in Jena

11-06-2008

Hoera, ik ben geslaagd. Ik heb mijn examens gehaald.

Vandaag ben ik samen met mijn vader naar Jena (GER) vertrokken om hier aan een voorbereidingsstage, voor het aankomend EK, met de Duitse selectie deel te nemen.

04-06-2008

Binnenkort komt er een nieuwe worstelfilm in de bioscoop: "Beyond The Mat". Kijk onder speciaal na een voorproefje of klik hier.

02-06-2008

Vorige maandag en dinsdag heb ik mijn laatste examens gehad. Sinds vorige week is ook de intensieve voorbereiding op het EK begonnen. Ik train weer 2 keer per dag. Ondermeer in Aldenhoven, waar Kalle Ruch een hoop tijd voor mij vrijmaakt. Ik weet dat het moeilijk word, maar ik zal er alles aan doen om mijn titel in Letland te verdedigen.

18-05-2008

Gisteren vond in Landgraaf het 23. Grenslandtoernooi plaats. Er waren 110 deelnemers uit verschillende landen. Het waren spannende wedstrijden te zien. Klik hier voor de uitslagen GR en LL. Klik hier voor de foto's

12-05-2008

Eerste foto's van Dormagen online. Klik hier. Wat vinden jullie van de nieuwe worstelpakjes?

11-05-2008

Het is gelukt. De generale repetitie voor het EK 2008 in Letland is geslaagd. Ik heb goud in de 46 kg op de GP van Duitsland behaald. De Grand Prix is het sterkste cadetten toernooi van Europa, als niet van de wereld. In de 46 kg waren meteen 5 potentiële tegenstandster voor het aankomende EK in mijn gewicht. De Duitse Eileen Friedrich, de Poolse Agnieszka Rakoczy, de Russische Patimat Bagomedova, de Finse Pia-Marja Koski en de Zweedse Sara Karvonen waren aanwezig. Op de eerste dag van het toernooi voelde ik me niet zo lekker; het was ontzettend warm in de zaal en ik kon me niet daaraan wennen. Op de eind van de eerste dag voelde ik me al beter en vandaag voelde ik me weer goed. Mijn eerste 3 wedstrijden gisteren moest ik tegen meisjes uit de Duitse selectie. Vandaag moest ik tegen de Poolse en de Russische voor dat ik in de finale tegen Sara uit Zweden mijn titel van vorig jaar kon verdedigen. Het was een heel zwaar toernooi maar ik ben blij en trots, dat ik hier gewonnen heb.

Een van mijn grootste fans was op de 2 dagen aanwezig : Marcel. Ook moest hij zich in zijn rolstoel behelpen, maar wou hij er absoluut zijn. Ik ben hartstikke blij dat Marcel naar Dormagen gekomen is. Het was bijna, zoals een tijdje geleden toen Marcel op alle wedstrijden aanwezig was. Jammer vind ik alleen, dat niemand van Simson de weg naar Dormagen heeft gevonden. Hier een foto van Marcel en mij na de prijsuitrijking.

 

03-05-2008

Het toernooi is voor mij afgelopen. Zoals in 2007 kon ik de Victory cup hier in Antalya (TUR) winnen. Na een vrije ronde won ik in de tweede ronde van een meisje uit KAZ. In de halve finale moest ik tegen een sterke Turkse. Hier moest ik 3 rondes worstelen, maar uiteindelijk won ik deze halve finale. In de finale versloeg ik een meisje uit Tunesië in 2 rondes. Zoals vorig jaar kan ik dus die mooie gouden medaille mee naar huis nemen. Rochel verliest net als Mick in de eerste ronde. Zijn tegenstander was een BUL.

02-05-2008

De eerste dag in Antalya is voorbij. Masjenka heeft brons gewonnen en Mick werd jammer genoeg uitgeschakeld. Ik zelfs heb vanmiddag gewogen en was goed. Morgen heb ik eerst een vrije ronde en daarnaar moet ik tegen een worstelaarster uit KAZ. Mick is jammer genoeg in de eerste ronde door verlies tegen een HUN uitgeschakeld.

Hier een foto van Masjenka

24-04-2008

Volgend weekend (02/05 - 04/05) neem ik samen met Masjenka, Lesly, David, Mick en Rochel aan de Victory Cup in Antalya (TUR) deel. Vorig jaar kon ik dit toernooi winnen. Ik zal proberen mijn titel te verlengen. We zien wel.

23-04-2008

Vandaag hadden bezoek tijdens onze training in de Baneberg. De voorzitter van het NOC, Erica Terpstra, is na onze training komen kijken. Zij was onder de indruk.  Zij wist niet, dat worstelen zo hard en moeilijk is. Ik heb een leuk babbeltje met haar kunnen maken. Zij heeft 2 medailles op de Olympische spelen kunnen winnen: een zilveren en een bronzen in het zwemmen.

 

                      Rochel                  Mick         Erica Terpstra               Ik              David

20-04-2008

Ik ben weer thuis! Het was een harde trainingsstage. We hebben 2 tot 3 keer per dag getraind. Tijdens de laatste training heb ik een lichte rekking van mijn onderste buikspieren opgelopen. Dit deed echt zeer en ik ben blij, dat "Fritz" de fysiotherapeut van het Duitse damesteam aanwezig was en hij me meteen een bandage gemaakt heeft. Het was meteen beter. Fritz bedankt!

De gehele trainingsgroep. Helemaal rechts, dit is Fritz.

17-04-2008

Morgen vertrek ik met mijn vader naar Schifferstad, waar ik aan een trainingsstage van de Duitse bond onder de leiding van Jürgen Scheibe deel neem.

12-04-2008

Vier keer goud in Denemarken. Dit weekend namen Lesly Heesakkers, David Harutunian, Mick Bos en Rochel Gumuljo voor de Nederlandse selectie aan een toernooi in Denemarken deel. Als trainer was Huub Kessel mee en Jan Willem Heinrichs was de delegatieleider. Alle 4 kwamen met de gouden medaille naar huis. Met zijn vieren haalden ze ook nog de ploegenprijs en David werd als beste worstelaar van het toernooi uitgeroepen. Beter kan echt niet! Proficiat allemaal.

Onder deze link vind je nog meer foto's van het toernooi. Klik hier

10-04-2008

Sinds ik de counter op 17 maart heb geïnstalleerd, is vandaag de duizendste bezoeker op mijn site geweest!

08-04-2008

De jeugdolympiade in 2010 gaat door! Ze worden gehouden in Singapore en zijn voor jeugdsporters van 14 tot 18 jaar. En ja hoor, damesworstelen is erbij en ja hoor ik wordt in 2010, 18 jaar oud! Een nieuwe uitdaging dus en ik ga me daarvoor voorbereiden. Ik hoop dat het lukt. Hier een link van de officiële website.

05-04-2008

Fred verliest tegen een worstelaar uit Montenegro in drie rondes: 1-1, 6-1 en 0-6. Deze verliest in de volgende ronde tegen iemand uit Belarus. Fred is dus uitgeschakeld. Jammer!

04-04-2008

Stephie heeft het niet kunnen waarmaken. Naar een verlies tegen BUL was zij uitgeschakeld. Trouwens de andere Duitse meisjes waren ook in de eerste ronde uitgeschakeld. Alleen Anita Schätlzle heeft met haar bronzen medaille een kwalificatieplek voor de Spelen 2008 zeker kunnen stellen.

02-04-2008

Zviad wint de eerste wedstrijd tegen een worstelaar uit Litouwen en verliest daarnaar tegen iemand uit Moldavië. De worstelaar uit Moldavië verliest dan van een Georgiër. Zviad is uitgeschakeld.

02-04-2008

Morgen beginnen in Finland de wedstrijden van de dames op het EK 2008. Ik ben benieuwd wat Stephie Groß maakt. Ook was zij gestopt met worstelen, heeft Jürgen Scheibe haar toch gevraagd om te starten. Omdat Stephanie Stüber en Maria Müller geblesseerd raakten, zal Stephie Groß proberen voor Duitsland een kwalificatie in de 63 kg op de Spelen te halen. Succes Stephie! Van Nederland zijn geen dames aanwezend wel 2 heren. In de 96 kg Vrije Stijl start Zviad Bidzisvili en in de 84 kg Grieks Romeins staat Fred De Vos. Hup Holland hup!

 Voor meer informatie klick hier

26-03-2008

Nog meer foto's van het paastoernooi. Kijk maar eens naar die mooie souplesse van Rochel! Klik hier

24-03-2008

De eerste foto's van het paastoernooi. Klik hier

24-03-2008

Op het paastoernooi een foto met een van mijn grootste fans gemaakt. Bert Kops was zelfs ook een succesvol worstelaar en heeft vele partijen voor het Nederlands team geworsteld. Bert bedankt voor de foto en je support, Jessica

23-03-2008

We zijn net terug uit Utrecht. Met 578 deelnemers was het paastoernooi weer een sterk bezet toernooi. Ik ben in de leeftijdsklasse 15 tot 25 jaar en in de 49 kg gestart. Er waren 8 deelnemers in mijn klasse en ik worstelde in poel B. Mijn eerste wedstrijd moest ik tegen Vaida Puidaite uit Litouwen. Het werd een harde wedstrijd. De eerste ronde won ik met 2-0 en in de tweede ronde kon ik haar 10 seconden voor het eind op touché leggen. Mijn tweede tegenstandster was de Poolse Karolina Urban. Haar kon ik ook in de tweede ronde op touché krijgen. Mijn derde poelwedstrijd moest ik tegen een andere Poolse, Izabella Czarnota. Deze partij ging iets makkelijker en na 15 seconden lag zij al op haar schouders. Finale! In de finale moest ik tegen Deborah Wahl uit Duitsland. De eerste ronde win ik met 2-0 en in de tweede ronde werd het na een 0-0, Clinch. Deborah won de tos en ik won de clinch. Ik kon een aanval van haar opvangen en 3 punten scoren. Zoals 2007, een eerste plaats!

13-03-2008

In Klippan (ZWE) is het mij gelukt om een foto van Jürgen te maken. Kijk maar eens onder V.I.P. of klik hier

11-03-2008

Zo Zweden is voorbij. We hebben nog 2 dagen aan het trainingskamp deelgenomen. Maandag werden de trainingen door de Zweedse en de Duitse coach gegeven. Dit waren 2 redelijk zware trainingen. Vanmorgen was het de beurt  aan Japan om de training te leiden. Dit was loodzwaar, we waren allemaal op. Gelukkig heeft deze middag de Franse coach de training in plaats van de Amerikaan gegeven. Niet dat die training een makkie was, maar toch met zekerheid niet zo zwaar dan als USA de training leid. Morgen vroeg om 8 uur vertrekken richting Nederland en ik hoop rond 17 uur thuis te zijn.

Volgende afspraak wordt het paastoernooi in Utrecht. Daar zul ik dan voor Simson aan de start gaan.

08-03-2008

Yes, het is me gelukt. Ik heb de Klippan Open in de 49 kg gewonnen. Zoals ik al zei, gisteren won ik op punten van Alexandra Linden en Ida Nilsson alle twee uit Zweden. Vaandag moest ik eerst tegen de Franse Marine Picavet. Marine was zeker 10 kg afgevallen voor dit toernooi. Ik won van haar in twee rondes 4-0 en 3-0. Ik stond dus in de finale, maar tegen wie? Omdat Nadine Van Berkum tegen de Poolse Izabella Urban verloor, werd het in de andere poel nog eens spannend. Uiteindelijk werd het toch Nadine. Ik moest dus voor de zoveelste keer tegen mij vriendin. Nadine kon de eerste ronde met 2-1 winnen, maar de twee volgend rondes won ik met 4-0 en 3-0. Nadine Weinauge kon van de Franse Picavet winnen en werd zo derde.

Resultaten

We hebben ook in Zweden in de krant gestaan. Kijk maar

07-03-2008

De eerste dag in Klippan zit er op. Ik heb 2 keer tegen ZWE gewonnen. Het waren harde partijen, maar ik kon de 2 op punten winnen. Masjenka verliest de eerste partij onterecht tegen JPN, zij wint de tweede tegen ZWE en in de derde partij was Monique Kalweit deze keer te sterk. Zij verliest op punten. Mijn vriendin Nadine Van Berkum wint in de andere poel tegen Nadine Weinauge. Zij heeft een perfecte partij geworstelt en is met een sterk toernooi bezig. Morgen moet ik tegen de Franse Picavet en als ik die win sta ik in de finale, misschien tegen Nadine. Dat zou  fijn zijn.

 

06-03-2008

We zijn in Klippan (Zweden) aangekomen. Mijn vader kreeg te horen, dat hij het internationale trainersexamen in Japan gehaald heeft. Hij mag zich nu officieel internationaal FILA Coach categorie 1 noemen. De dames bondscoach heeft nu het hoogste bestaande trainer diploma.

Mijn vader en ik

05-03-2008

Stephanie Groß stopt met worstelen. Met een 14de titel als Duits kampioen heeft Stephie het laatste weekend besloten, haar actieve loopbaan te beëindigen. Zij hangt haar worstelschoenen aan de bekende spijker. Zij was altijd een voorbeeld voor ons allen, ook waren we er niet altijd blij om; jullie moeten weten dat het altijd keihaard trainen was met Stephie. Jammer, maar wat een mooi einde van een schitterende loopbaan, 14 keer Duits kampioen, 3 keer zilver op WK, 2 keer brons op WK en 2 keer zilver op EK. Dat is wel wat!

Stephie trekt voor goed haar worstelschoenen uit!

02-03-2008

De Duitse kampioenschappen zijn afgelopen. Van mijn vriendinnen en trainingsmaatjes uit NRW werden Laura Mertens, Monique Kalweit,   Aline Focken, Yvonne Englich en Stephie Groß Duits kampioen. Zilver behaalden Jasmin Sefidroudi, Natascha Ballas en Jennifer Bünten. Een derde plek was voor Nina Hemmer, Jasmin en Nadine Van Berkum, Elena Balzer, Mandy Priedigkeit en Ramona Ballas. Het gehele team haalde een eerste plaats. Proficiat allemaal.

Alle uitslagen

17-02-2008

Samen met Masjenka heb ik dit weekend aan een trainingsstage in Hennef deelgenomen. Deze training stond onder de leiding van Heinz Schmitz. Op deze training hebben we weer hard getraind. Trainers waren Heinz Schmitz, Detlef Ballas, Janine van Rienen en mijn vader Michel Krauth. Jammer, dat op dezelfde datum Jürgen Scheibe een trainingsstage in Jena hield. Zo moesten enkele van mijn Duitse vriendinnen naar Jena. Volgende keer zullen we weer samen trainen.

10-02-2008

Dit weekend was ik in Oostenrijk. Hier heb ik aan het FILA toernooi H. Flatz in Wolfurt deel genomen. Ik ben in de 49 kg gestart. Mijn tegenstandster in de 1/4 finale was de Italiaanse Veronica Faccio. Het was meteen een zware partij. De eerste ronde won ik met 2-0 en in de tweede ronde 7-1. In de halve finale moest ik tegen de Poolse Izabela Czarnota. Ook hier won ik in twee rondes 2-0 en 3-0, maar dit was ook geen makkelijke winst. In de finale moest ik toen tegen Nadine Weinauge. Zij ging voor Duitsland aan de start. Ik heb al een paar keer tegen haar geworsteld en train ook geregeld met haar op de Duitse trainingen van Jürgen Scheibe. Ik wist dus dat het moeilijk zal werden. Na 4 minuten had ik de wedstrijd met 1-0 en 2-0 gewonnen. Ik mocht dus op het hoogste trapje plaats nemen en de mooie beker in ontvangst nemen. Het was een heel mooi toernooi en ik hoop, dat volgend jaar weer naar Wolfurt gaan.

27-01-2008

Op zondag, 27/01/2008 vond in Westerfilde de Landesmeisterschaft NRW plaats. Ik ben in de 49 kg klasse gestart. Wij waren met zijn 5. Na een vrije eerste ronde moest ik tegen mijn clubgenote Lizanne Silvertant. Tegen haar won ik op touché in de tweede ronde. Daarna was Jasmin Van Berkum mijn tegenstandster. Ik won in 2 rondes 4-0 en 7-0. In mijn derde wedstrijd kwam ik Nadine Van Berkum tegen. Ook hier won ik in 2 rondes 2-0 en 2-0. Nadine was ook een van mijn tegenstandster op het EK in Polen. Mijn laatste partij moest ik tegen Jenna Mack van Eintracht Walheim, waar ik ook regelmatig met train. Tegen haar won ik 7-0 en 7-0. Na de Open Saarland kon ik nu ook de Open NRW winnen.